مکانیابی مراکز درمانی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) درشهر یاسوج

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
  • کد COI اختصاصی: UMCONF02_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمدرشید کشاورز

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

سیده محدثه کشاورز

کارشناسی ارشد GIS و RS دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

در اغلب شهرها عدم تخصیص متناسب فضا و جابجایی بهینه عناصر خدماتی و کالبدی شهر به ویژه مراکز درمانی و تعداد عوامل مؤثر در مکانیابی این مراکز، افزایش روز افزون مشکلات شهری و شهروندان را به دنبال داشته است. شهر یاسوج به واسطه عواملی از قبیل مهاجرت های روستا -شهری، با افزایش بیش از حد جمعیت و در نتیجه رشد فیزیکی بی برنامه در برخی از مناطق شهری مواجه بوده است . در حالی که از نظر توزیع فضایی بهینه و مکان گزینی عادلانه برای کاربری های خدمات عمومی مخصوصاً خدمات بهداشتی و درمانی که دسترسی سریع و به موقع و راحت به آنها دارای اهمیت است، فضای متناسبی در نظر گرفته نشده است. وظیفه اصلی برنامه ریزان و تصمیم گیرندگان شهری تعیین مکان بهینه این گونه مراکز است، به طوری که تمام ساکنان شهری به راحتی به آنها دسترسی داشته باشند. همزمان با پیچیده تر شدن محیط های شهری، کار برنامه ریزی در این زمینه نیز روز به روز دشوارتر است. استفاده از این سیستم به متخصصان و برنامه GIS می گردد. یکی از راه حل های اساسی برای رفع این مشکل، استفاده از تکنیک ریزان امکان می دهد با گرد آوری و تحلیل اطلاعات برای سالم سازی محیط زیست و جامعه شهری همراه با آینده نگری منطقی در مسائل شهری در مطلوبیت بخشیدن به محیط شهری، سهم عمده ای را بر عهده بگیرند، که یکی از این راهبردها مکان گزینی های بهینه است. با استفاده از این سیستم مکان های مناسب جهت قرار گیری مراکز درمانی در سطح شهر یاسوج تعیین گردید.

کلیدواژه ها

مراکز درمانی، مکانیابی، GIS ،یاسوج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.