تاثیر مدیریت دانش بر کسب مزیت رقابتی سازمان مورد مطالعه: شرکت نفت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم اسلامی حقوق و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCPB01_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ستایش قره چایی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی موسسه فارابی

چکیده

عرصه کسب و کارهای امروزی با مسائلی چون تغییر و تحولات سریع فن آوری، رقابت پیچیده، حس بی اعتمادی به روشهای سنتی در مدیریت سازمانی و میل کلی به کسب مزیت های رقابتی مواجه هستند. در چنین شرایطی سازمانهایی می توانند موفق عمل نمایند که در کسب مزیت های رقابتی نسبت به رقبای خود پیشگام باشند. مدیریت دانش بعنوان یکی از ابزارهای قدرتمند جهت کسب مزیت رقابتی سازمان ها بشمار می آید. در واقع، کسب مزیت رقابتی بهکمک مدیریت دانش، به عنوان پارادایم جدیدی برای مهندسی سازمانها و بنگاههای رقابتی است. سوال اصلی در پژوهش حاضر این است که آیا بین مدیریت دانش در شرکت نفت و افزایش مزیت رقابتی این سازمان ارتباط معنی داریوجود دارد؟ به دنبال پاسخ به این سوال به بررسی این فرضیه خواهیم پرداخت که بین مدیریت دانش و کسب مزیت رقابتی در شرکت نفت ارتباط معنی داری وجود دارد. هدف از پژوهش پیش رو شناسایی عوامل تاثیر گذار بر کسب مزیت رقابتی به کمک مدیریت دانش در شرکت نفت و ارائه راهکار جهت افزایش تاثیر و بهره مندی این عوامل در کسبمزیت رقابتی شرکت نفت می باشد. روش تحقیق این مطالعه بر حسب هدف کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهشدر حدود 222 نفر از کارکنان شرکت نفت در نظر گرفته شدند که با استفاده از جدول مورگان حجم نمونه حدود 591 نفر برآورد شد. روش جمع آوری داده ها بر اساس توزیع پرسشنامهمحقق ساخته در میان نمونه آماری بود. پایایی پرسشنامه با استفاده از آلفای کرونباخ بررسی گردید. روایی پرسشنامه نیز توسط خبرگان مورد تایید قرار گرفت. رابطه میان متغیرها و آزمون فرضیه ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه از طریق نرم افزار آماری SPSS انجام شد .

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، مزیت رقابتی، کاربرد دانش، خلق دانش، شرکت نفت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.