حقوق اقلیت ها از منظر حقوق بین الملل

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی علوم اسلامی حقوق و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: NCPB01_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه میهن دوست

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران.

بهمن باباجانیان

عضو هیئت علمی، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران.

چکیده

امروزه حقوق بشر اهمیت والایی پیدا کرده است، وجود اقلیت های مختلف از جمله اقلیت های زبانی، قومی، نژادی و دینی با تمایلات متفاوت برگرفته از تمدن و فرهنگ گوناگون، موجب بوجود آمدن تنوع و اختلافات اجتماعی و فرهنگی در هرکشوری شده است و نیز وجود این تنوع در کنار هم موجب ایجاد تنوع فرهنگ و آیین خاصی در کشورهای مختلف گردیده است. از طرفی دیگر هر کشوری تحت عنوان عضوی از جامعه بین المللی، موظف به رعایت هنجارها و اصول پذیرفته شده به واسطه جامعه بین الملل می باشد. به بیانی دیگر، اگرچه تهیه و تدوین قانون اساسی هر کشور وابسته به صلاحیت انحصاریمردم و دولت آن کشور است، ولی این موضوع به معنای مبسوط الید بودن آنان در هر قاعده و قانونی نیست، زیرا مشروعیت بین المللی دولت و قانون اساسی هر کشور، مشروط به رعایت اصول پذیرفته شده و قواعد آمره در حقوق بین الملل است. مسئله اقلیت ها برای اولین بار در کنگره وین 1 مطرح گردید و امروزه اقلیت های مختلفی در سرزمین های متفاوتی زندگی میکنند که در اسناد و معاهدات بین الملل تعریف دقیقی از اقلیت نگردیده است، حال در این مقاله درصدد تفهیم حقوق اقلیت ها مطابق قوانین و حقوق بین الملل و بررسی حقوق اقلیت ها از منظر حقوق بین الملل با نگرشی بر اسناد بین المللی هستیم.

کلیدواژه ها

اقلیت حقوق بین الملل تبعیض نژاد معاهدات بین الملل اسناد بین المللی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.