مقایسه تطبیقی (( یاد مرگ )) در اندیشه غزالی و سنایی(با تاکید بر کیمیای سعادت و حدیقه الحقیقه )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی جستارهای ادبی، زبان و ارتباطات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: LANGUAGE01_436
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب تقی نژاد

کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فنی و حرفه ای

کبری نودهی

استادیار زبان و ادبیات فارسی ، دانشگاه آزاد گرگان، ایران

چکیده

توجه به مضامین حکمی و معرفتی و بهره گیری از آن ها از جمله ساز و کارهای استواری است که موجب تغییر سازنده در شخصیت و رفتار آدمی شده،او را برای رسیدن به مرتبه کمال ره می نماید . در همین راستا، مرگ و یاد آن در دوران زندگی بشر ، برفرایند کمال و تقرب وی به سوی حق تعالی تاثیربسزایی دارد. این موضوع یعنی حقیقت انکار ناپذیر آمیزش مرگ و زندگی٬ بازتاب گسترده ای در آثار ادب فارسی – اعم از نظم و نثر- داشته و بسیاری از سخنوران و نویسندگان پهنه ادب فارسی بدان توجه نموده اند. از جمله آثاری که به گونه ای مبسوط به این موضوع پرداخته می توان به کتاب کیمیای سعادت امام محمد غزالی اشاره نمود، که سنایی در سرایش مثنوی حدیقه الحقیقه تحت تاثیر آرا و اندیشه های این فیلسوف و متکلم بزرگ قرن ششم هجری قرار داشته است. این مقاله بر آن است تا این تاثیرپذیری را با محوریت موضوع مرگ مورد نقد و تحلیل قرار دهد

کلیدواژه ها

مرگ اندیشی،غزالی ،سنایی، کیمیای سعادت و حدیقه الحقیقه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.