بررسی عوامل ابهام در شعر شاملو

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی جستارهای ادبی، زبان و ارتباطات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: LANGUAGE01_426
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شکراله پورالخاص

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی

عهدیه همتی عنبران

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محق اردبیلی

چکیده

ابهام یعنی حضور بیش از یک معنا در متن که ذهن مخاطب رابه کندوکاو وا می دارد و پس از درنگ و دقت در متن دریافت می شود. ابهام یکی از ویژگی های مشخصه ی زبان است و در شعر نقش ارزنده ای ایفا می کند؛ چون شعر حادثه ای است که در زبان روی می دهد، در این صورت شاعر با انتخاب کلماتی خاص و گزینش واژگانی که متناسب با زبان شعر است، ضمن این که به سخن خود شعریت می بخشد، مخاطب را دچار سردرگمی می کند؛ زیرا معلوم نیست که مخاطب هنگام مواجهه با آن کلمات درست همان معنی مورد نظر شاعر را دریابد یا نه. در این جستار به تعریف و تبیین ابهام و رابطه ی آن با زبان شعری و سپس به بررسی مهم ترین مصادیق آن یعنی تصاویر شعری و هنجارگریزی ها در شعر احمد شاملو پرداخته ایم؛ تا نشان دهیم که بسیاری از مشکلات و ابهام های زبانی شاملو از همین تصاویر شعری و هنجارگریزی ها نشأت می گیرد.

کلیدواژه ها

ابهام، هنجارگریزی، صورخیال، شاملو، زبان شعر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.