بررسی و مقایسه خدای خوانی در منطق الطیرعطار و جام جم اوحدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی جستارهای ادبی، زبان و ارتباطات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: LANGUAGE01_389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد جلایق

دانشجوی کارشناسی زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه فرهنگیان یزد، ایران

رضا زادگی

دانشجوی کارشناسی زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه فرهنگیان یزد، ایران

چکیده

اکثر شاعران در اشعار خود، به نوعی از حق تعالی مدد گرفته اند. خدای خوانی یا استعانت که موضوع این مقاله نیز هست، یکی از این جلوه هاست. در این مقاله کوشش شده است تا به بررسی بازتاب خدای خوانی، استعانت و تحمیدیه در منطق الطیر عطار و جام جم اوحدی مراغه ای بپردازیم. عطار، شاعر و عارف قرن ششم و هفتم هجری است که منطق الطیر او یکی از گرانبها ترین منظومه های ادب پارسی است. این اثر، مراحل عرفان را به زبان نمادین و تمثیلی بیان می کند. اوحدی عارف و شاعر قرن هفت و هشت هجری است.جام جم او منظومه ای است در قالب مثنوی که موضوع آن، اخلاق و عرفان است. این پژوهش بر پایه تحقیق کتابخانه ای است که طی آن مشخص شد عطار هم از زبان خود و هم از زبان دیگران با خدا صحبت کرده، ولی اوحدی فقط از زبان خود

کلیدواژه ها

خدای خوانی، استعانت، تحمیدیه، منطق الطیر، جام جم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.