عاشور اسرایی در عصر مغول

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی جستارهای ادبی، زبان و ارتباطات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: LANGUAGE01_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 561
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری نوری فرد

کارشناس ارشد ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل،اردبیل،ایران

احمد نورمند

استادیار گروه ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل،اردبیل،ایران

چکیده

نهضت حیات بخش امام حسین(ع) و عاشورا حادثه ای فراتاریخی است که در مسیر زمان به عنوان یک فرهنگ اصیل دینی و انسانی شناخته شده است و این فرهنگ در طول تاریخ در قالب آثار متعدد هنری از جمله شعر و ادبیات بازتاب داشته است. در مقاله ی حاضر، ابتدا زمینه های تاریخی، سیاسی، اجتماعی و ادبی در روند گسترش شعر عاشورایی در عصر مغول به اختصار تبیین شده و سپس انعکاس ارزش های دینی و معنوی عاشورا هم چون ظلم ستیزی، عدالت محوری، جهاد، شهادت و تبلیغ و ترویج آرمان های انسانی و اسلامی و اندیشه های انقلابی در شعر تعدادی از شاعران بزرگ عصر مغول و تیموری یعنی مولوی، اوحدی مراغه ای و ابن حسام خوسفی قهستانی با ارائه ی نمونه هایی از اشعار این شاعران و تحلیل محتوایی اجمالی این اشعار بررسی گشته و سرانجام مقاله با بررسی پیامدهای ارزشی و ادبی این اشعار پایان یافته است

کلیدواژه ها

: شعر عاشورائی، عصر مغول، مولوی، اوحدی مراغه ای و ابن حسام خوسفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.