تحلیلی بر لحن طنزآمیز سخن سعدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی جستارهای ادبی، زبان و ارتباطات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: LANGUAGE01_299
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیبا وردی پسندی

کارشناس ارشد تاریخ دانشگاه علوم و تحقیقات تهران

چکیده

طنز به عنوان لحنی مردمی و اجتماعی، یکی از شاخه های ادبیات انتقادی و اجتماعی، و اعتراضی بر نابسامانی‏های جامعه به منظور اصلاح کژی ها و کاستی هاست.این زمینه حجم عظیمی از آثار منظوم و منثور فارسی گویان را در تمام ادوار در بر گرفته است. درگذشته این واژه بیش تر در معنی لغوی آن یعنی «طعنه زدن» و «مسخره کردن» مد نظر بوده است.این مقاله لحن انتقادی و طنزآمیز سعدی را در آثارش می‏کاود و بیان می دارد که چگونه چاشنی طنز کلام را در قصاید، غزلیات، قطعات و سایر اشعار سعدی شیرین نموده و بر تأثیرگذاری بیشتر سخن او تأثیر دارد و میزان استفاده‏ی وی را از این نوع ادبی برای نشان دادن کاستی ها و ناکارآمدی های موجود در جامعه تحلیل می‏نماید. فرضیه ی تحقیق بر این استوار است که سعدی در شعر خود با مهارت و تدابیر خاصی از چاشنی طنز برای تأثیر گذاری بیشتر بهره برده است

کلیدواژه ها

لحن طنزآمیز، سعدی ، لحن انتقادی، طنز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.