اثر دورکاری بر بعد هنجاری تعهد سازمانی (مورد مطالعه: بخش های پشتیبانی شرکت اریا رسانا)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
  • کد COI اختصاصی: IKMC08_428
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 666
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشرف شاه منصوری

سحر عظیم پور

غلامرضا هاشم زاده

چکیده

سازمان مجازی الگوی جدید سازمانی و دورکاری شکل جدید کاری است که سازمان ها را قادر می سازد تا به نیاز انعطاف پذیری سریع با تغییرات پاسخ درخور داده و با بهره وری ایجاد شده حاصل از آن، در محیط رقابتی شدید، همچنان حیات خود را حفظ نمایند که به منابع انسانی هر سازمان و مهم تر سوای آن به شمار می آید و هرچه این سرمایه از کیفیت بالاتری برخوردار شود، احتمال بقا، موفقیت و ارتقای سازمان بیشتر خواهد شد. از تو کارهای اساسی در این زمینه میزان تعهد سازمانی در کارکنان است که تجربه کشورهای پیشرفته در زمینه اجرای طرح های دورکاری آشکار ساخته است که اجرای موفقیت آمیز این گونه طرح ها هم سخت افزار مناسب و هم نرم افزار کارا (قوانین و آیین نامه های اجرایی و آمادگی کامل همه جانبه مدیران و کارکنان در سازمان ها) نیازمند است. در غیر این صورت نتایج مثبت طرح در حد و اندازه های قابل انتظار نخواهد بود و ممکن است منجر به بروز آثار منفی نظیر انزوای حرفه ای و فیزیکی کارکنان و غیره گردد. جامعه آماری این پژوهش از کارکنان پشتیبانی شرکت آریا رسانا (100 نفر) تشکیل شده است که در آن از روش سرشماری استفاده شده است که پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسش نامه های استاندارد در خصوص مؤلفه های معتبری های وابسته، اقدام محاسبه آلفا کرونباخ جهت سنجش میزان پایایی پرسش نامه شده است. سپس با استفاده از آزمون های t برای گوش حائل و آزمون لوین ، آزمون تحلیل واریانس چند متغیری MANOVA و آزمون باکس استفاده شده و با استفاده از نرم افزار SPSS گردابه آزمون فرضیات پژوهش شده است. با توجه به نتایج به دست آمده می توان بیان کرد که پیاده سازی جوشکاری تأثیر معناداری بر میزان تعهد سازمانی به ویژه بعد تعهد هنجاری کارکنان در شرکت آریا رسانا داشته است.

کلیدواژه ها

دورکاری، تعهد سازمانی، تعهد هنجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.