رتبه بندی عوامل تأثیرگذار بر انتقال دانش
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش
- کد COI اختصاصی: IKMC08_222
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 378
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد واحد ساری
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد ساری
دکتری مدیریت آموزشی، گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
چکیده
سازمان ها با ادامه روند جهانی شدن به طور پیوسته با رقابت جهانی مواجه هستند. برای اینکه سازمان ها بتوانند از نظر رقابتی توانمند باشند و در عین حال توان رقابتی خود را حفظ کند باید دانش و مهارت کارکنان خود را یک منبع حیاتی و ضروری بدانند. مدیریت دانش فرآیندی است که به سازمان کمک می کند تا نیرویی اندک، قدرت عظیمی بسازد. مدیریت دانش شیوه جدیدی را برای اداره سازمان و تسهیم منابع فکری علمی آن است. اجرای مدیریت دانش مستلزم فراهم نمودن پیش زمینه های مناسب است. از جمله این پیش زمینه هات هماهنگی لازم میان اقوام مختلف سازمانی است. فرایند مدیریت دانش نیز مؤلفه های متعددی را شامل می شود که از میان آن ها مؤلفه های تولید دانش و انتقال دانش در این پژوهش مدنظر قرار گرفته اند. در این مقاله به سه سؤال پاسخ داده می شود: اول، عوامل انتقال پژوهش در میان محققان دانشگاه چقدر است؟ دوم، باید تفاوت هایی بین رشته های مختلف با توجه به عوامل این انتقال وجود دارد؟ و سوم، عوامل انتقال تحقیق چه چیزهایی هستند؟ برای پاسخ به این سؤالات این مقاله با تمایز بین انتقال فناوری و انتقال دانش آغاز می شود. پس از آن فرد محقق به عنوان واحد تحلیل از این مطالعه شناسایی می شود و یک چارچوب مفهومی به دست آمده از روش منابع مبتنی بر شرکت ها را معرفی می کند. سپس این مقاله به مرور منابع در هر یک از عوامل موجود در چارچوب مفهومی، با شروع از متغیر با دست (انتقال دانش) می پردازد. چارچوب مفهومی شامل چهار دسته از منابع و یک دسته از ویژگی های تحقیقاتی می باشد که احتمالاً بر انتقال دانش تأثیر می گذارند دادند. بنابراین این مقاله به شواهد نسبتاً کمیاب در مورد انتقال دانش با بررسی انتقال دانش از دیدگاه گسترده تر از تجاری سخت می افزاید. یافته های این مقاله به دلیل دیگر جالب به نظر می رسد. اما شواهد آماری را ارائه کردیم که نشان می دهد محققان در زمینه های تحقیقات خاصی در انتقال دانش، از افراد در زمینه های دیگر بسیار فعال تر بودند. درنتیجه اشاراتی را که به تفاوت ها در سطح فعالیت های دانش در سراسر زمینه های تحقیقاتی دست آمده است. علاوه بر این ما شواهدی ارائه کردیم که نشان می دهد تنها دو عامل انتقال دانش را در هر شش زمینه تحقیق، که در این مطالعه در نظر گرفته شده توضیح می دهند. یعنی تمرکز بر پروژه های تحقیقاتی به کاربران و ارتباط بین محققان و کاربران پژوهش نیاز دارد. شواهد آماری به دست آمده، نشان می دهد که عوامل دیگری که انتقال دانش را تحت تأثیر قرار می دهند از یک رشته تحقیقاتی به دیگری تغییر می کنند، در نتیجه نشان می دهد که سیاست های مختلف برای افزایش انتقال دانش در زمینه های مختلف پژوهشی مورد نیاز خواهد بود. آخرین بخش از مقاله به تشریح مفاهیم از نتایج ری بسیار برای ساخت وساز تئوری، سیاست های عمومی و تحقیقات آینده می پردازد.کلیدواژه ها
انتقال دانش، دانشگاه ها، تحقیق، عوامل انتقال، برآورد دادهمقالات مرتبط جدید
- هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در امور مالی: شناخت حوزه های تحقیقاتی
- رهبری سالم و ارتقای سلامت محیط کار، پیش نیازهای سلامت سازمانی
- کرونا منطقه گرایی چیست؟ تفاوت واکنش های منطقه ای به کووید-۱۹ در ایتالیا
- راهکارهای مهار کرونا توسط کشورهای موفق جهان
- تجارب مدیریت بحران در شرکت آب و فاضلاب استان قم در مواجهه با پاندمی کرونا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.