مقایسه روش های خوشه سازی MRGC و SOM جهت تعیین الکتروفاسیس های ماسه سنگ های سازندهای چلکن و آقچاگیل در چاه اکتشافی شماره 2میدان سردار جنگل

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی زمین شناسی کاربردی
  • کد COI اختصاصی: IAGC02_179
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهر گلی

دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی، مشهد، ایران

سیدرضا موسوی حرمی

دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی، مشهد، ایران

اسداله محبوبی

دانشگاه فردوسی مشهد، گروه زمین شناسی، مشهد، ایران

علی کدخدائی

دانشگاه تبریز،گروه علوم زمین، تبریز، ایران

چکیده

مهمترین هدف این مطالعه مقایسه ی دو روش خوشه سازی MRGC و SOM جهت تفکیک الکتروفاسیس های میدان سردار جنگل خزر جنوبی و در نهایت انتخاب روش مناسب تر شناخت و تفکیک الکتروفاسیس هاست. با توجه به نبود مغزههای حفاری در این چاه، در این مطالعه با استفاده از داده های پتروفیزیکی حاصل از چاه شماره ۲ میدان سردار جنگل، ۵ رخساره الکتریکی شناسایی شده است. با توجه به داده های پتروفیزیکی بهترین مدل الکتروفاسیس در هر دو روش خوشه سازی، که مدل ۵ رخساره است انتخاب شد. پس از بررسی داده های پتروفیزیکی، به نظر میرسد که روش خوشه سازی بر پایه ی نمودار چند بعدی (MRGC) توانسته تا حدودی موفق تر عمل کند، که این می تواند به دلیل تنوع محدود سنگشناسی مخزن باشد.

کلیدواژه ها

الکتروفاسیس، خوشه بندی، SOM،MRGC سردار جنگل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.