لزوم توجه به فرهنگ در زیرساخت‌های شهر الکترونیک

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی شهر الکترونیک
  • کد COI اختصاصی: ICEC01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده عسگری

دانشجوی کاردانی کامپیوتر - نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر - ابهر، زنجان

حامد عزیزخانی

دانشجوی کارشناسی برق - قدرت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر - ابهر ، زنجان

چکیده

فرهنگ یکی از حساس‌ترین مباحث مربوط به جوامع گوناگون است که ملت‌ها در طول قرون متمادی با طی فراز و نشیب‌ها، جنگ و بحران های شکننده سعی کرده اند تا هویت خود را حفظ کنند با توجه به تحولات عظیم در علوم و دانش مختلف به ویژه جهش چشم‌گیر در فناوری اطلاعات، فرهنگ کانون مجادله و بحران در جوامع مختلف تبدیل شده است. در خصوص فرهنگ در جامعه مجازی و تأثیر متقابل آن نظریات متفاوتی وجود دارد؛ عده ای نگاهی خوش بینانه به این پدیده داشته و آن را فرایندی توصیف کرده اند که در روند تکامل جامعه را خود را یافته و به سوی کمال در حرکت است این گروه، عصر حاضر را طلیعه جامعه ای سرشار از تخصص و مراقبت مطلوب از همه چیز می دانند. از نظر این گروه، در این جامعه حاکمیت اصلی با رسانه های الکترونیک است. نظریه و نظریه پردازان این گروه عبارتند از: 1ـ نظریه فرا صنعتی، دانیل بل و پیروان اول 2ـ نظریه پست مدرنیسم، ژان بو دریار، مارک پاستر 3ـ تخصصی سازی انعطاف پذیر، میشل پیور، چارلز سیبل 4ـ نظریه شیوه اطلاعاتی توسعه، مانویل کستلز. گروه دیگر عصر جدید را سرآغاز کنترل های بی رحمانه شهروندان معرفی می کنند و آن را عامل تضعیف و حتی نابودی فرهنگ ملل مختلف با توجه به اینکه امروزه فرهنگ غرب به عنوان فرهنگ مدرن و صاحب فناوری های نوین مطرح است پیش بینی می شود که فرهنگ غرب به کمک فناوری اطلاعات و کالایی کردن فرهنگ، سلطه و سیطره خود را بر جوامع تحمیل نماید و درصدد گسترش و جایگزینی فرهنگ و تمدن غرب به جای ارزش های فرهنگی و تمدن سایر کشور قلمداد می کنند. نظریه پردازان این گروه عبارتند از: 1ـ مارکسیست های نو، هربرت شیلر 2ـ نظریه مقررات گذاری، مایکل آگلیتا و آلن لیپتز 3ـ نظریه انباشت انعطاف پذیر، دیوید هاروی 4ـ نظریه دولت - ملت و خشونت، آنتونی گیدنز 5ـ نظریه عرصه عمومی، یورگن هابرماس

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.