سنجش درجه توسعه یافتگی صنعتی (مطالعه موردی: شهرستانهای استان کردستان)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT02_352
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
امروزه کشورهای مختلف به ویژه کشورهای پیشرفته صنعتی برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی در ابتدا، صنعتیشدن را سرلوحه امور خود قرار داده و کلیه تلاش های خود را صرف رسیدن به این هدف نمودند؛ رشد و توسعه توأم باتمرکز بهینه صنعت، امکان بالا بردن سطح زندگی مردم را از لحاظ فرهنگ و همچنین وسیله های زندگی فراهم می کندو با توجه به این دلایل است که صنعت در میان دیگر رشته های تولید وسائل مادی به یک شاخص رهبری کننده مبدلشده است. انجام این پژوهش و نتایج آن بدلیل اهمیت و مهم بودن این شاخص (صنعت) در اشتغال و تولید در استانکردستان می باشد؛ بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر سنجش درجه توسعه یافتگی صنعتی شهرستان های استانکردستان است. در این پژوهش از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شده و رویکرد حاکم بر فضای تحقیق، کاربردی است.به این ترتیب که ابتدا اطلاعات و آمار مورد نیاز در ارتباط با زیرساخت های مربوط به صنعت در سطح شهرستان هایاستان مورد مطالعه جمع آوری گردیده است و در نرم افزار گسترده Excel بانک داده ها تشکیل شده است؛ سپس از طریق مدل TOPSIS و VICOR و روش ANP برای وزن شاخص ها به رتبه بندی شهرستان ها و تعیین ضریب اهمیت هر یک از معیارهای زیرساختی پرداخته شده است که با نرم افزار Arc Gis به صورت نقشه ارائه شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که شهرستان های استان کردستان با هر دو روش از لحاظ شاخص های صنعتی شهرستان قروه و سنندج در درجه توسعه یافتگی بالا و شهرستان مریوان و سروآباد در طیف درجه توسعه یافتگی پایین قرار گرفته اند.کلیدواژه ها
توسعه یافتگی، شاخص صنعتی، روش ANP، استان کردستانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.