رتبه بندی شهرستان های استان کردستان از لحاظ خدمات زیربنایی روستایی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی معماری،عمران و شهرسازی در آغاز هزاره سوم
- کد COI اختصاصی: IACUT02_351
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 669
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری و روستایی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
روستاها با توجه به نقش مهمی که در نظام تولید و اشتغال کشور دارند، در نظام برنامه ریزی کشور از جایگاه ویژه ایبرخوردارند. با نگاهی گذرا به جامعه روستایی کشور در می یابیم که این جامعه از گذشته تا به حال همواره با مسائل ومشکلاتی روبه رو بوده است. در این میان استان کردستان با مرکزیت سنندج دارای 10 شهرستان و 1697 روستا بودهاست که از این قاعده مستثنی نیست. هدف اصلی پژوهش رتبهبندی شهرستانهای استان کردستان از لحاظ خدماتزیربنایی روستایی است. در این پژوهش از روش توصیفی-تحلیلی و میدانی استفاده شده و رویکرد حاکم بر فضایتحقیق، کاربردی است؛ ابتدا اطلاعات و آمار مورد نیاز در ارتباط با زیرساخت های مربوط به خدمات زیربنایی روستاییدر سطح شهرستانهای استان کردستان، جمعآوری گردیده است؛ سپس از طریق مدل TOPSIS رتبه بندی شهرستان ها و تعیین ضریب اهمیت هر یک از معیارهای زیرساختی پرداخته شده است؛ سپس با نرم افزار Arc Gis 10.1 بهصورت نقشه ارائه شده است. نتایج حاصل از تحقیق نشان میدهد که شهرستان های استان کردستان از لحاظ شاخص-های خدمات زیربنایی روستایی از همگرایی نسبی برخوردار نمی باشند؛ همچنین شهرستان های قروه و دهگلان در درجهتوسعه یافتگی بالا و شهرستان های کامیاران و سروآباد در طیف درجه توسعه یافتگی پایین قرار گرفته اند.کلیدواژه ها
توسعه روستایی، مدل TOPSIS، خدمات زیربنایی، استان کردستانمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.