حضور ریاضیات در معماری سطوح از طریق معرفی سطوح حداقل Minimal Surface

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه و فناوری
  • کد COI اختصاصی: HIAP02_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر شهبازی

استادیار، دانشگاه هنر اسلامی تبریز،

زهرا نجم کوچصفهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری معماری، دانشگاه هنر اسلامی تبریز،

محمدرضا چناقلو

دانشیار، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

مجتبی روشن

مربی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

ریاضیات یکی از قدیمیترین علوم حاکم بر دنیای اطراف ما است که اساس آن در متون ریاضی مصر باستان، بین النهرین، هند، چین، یونان و ایران قابل رویت است. گسترش ریاضیات در قرن شانزدهم مقارن با آغاز ارتباط و تأثیرپذیری بین نوآوریهای این علم و اکتشافات علمی جدید به اوجرسید و از آن پس نیز رشد آن هرگز متوقف نشده است. امروزه ریاضیات به علت ویژگی منحصربفردش در ایجاد ارتباط بین دنیای واقعی و دانشمجازی، بیشترین نفوذ در دیگر علوم را دارد. بالخصوص، انتقال دانش ریاضی در زمینههای دیگر، امکانات جدیدی برای کنترل پیچیدگی رو به رشد دنیای حقیقی ارائه میدهد. در این میان، ارتباط بین معماری و ریاضی همواره بسیار عمیق و نزدیک بوده و هست. این ارتباط در عصر حاضر نیز با ظهور نرمافزارهای معماری محاسبات محور و قابلیت این نرمافزارها در بکارگیری قوانین ریاضی در پیشبرد اهداف معماری، قویتر شده است. در این مقاله به بیان تأثیر ریاضیات در معماری نوین، از طریق معرفی و دستهبندی سطوح حداقل به همراه بیان نمونه آثار معماری ملهم از این سطوحو نیز نحوه مدلکردن آنها پرداخته شده است. این مقاله پژوهشی در ارتباط با یکی از قوانین حاکم برطبیعت که توسط معادلات ریاضی قادر به پیاده کردن آن در قالب معماری هستیم می باشد و تحقیق مورد نظراستدلالی منطقی است.

کلیدواژه ها

سطوح معماری، سطح حداقل، غشاء صابونی، معماری محاسباتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.