پیش بینی پارامترهای عملیاتی در کارخانجات تولید آب صنعتی با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی و الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHECONF03_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین یاسین

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی شرکتها ملی نفت ایران شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب

امیرحسین نوری

کارشناسی ارشد مهندس شیمی شرکت ملی نفت ایران شرکت ملی مناطق مرکزی ایران

حسین ارشادی فارسانی

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی مهندسی پلیمر، باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه شمال آمل

فاطمه رخ

کارشناسی مهندسی شیمی باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی آبادان

چکیده

فرایند انعقاد در تصفیه آب از جایگاه ویژه ای برخوردار است به طوری که مطالعت زیادی پیرامون نوع ماده منعقد کننده و همچنین شرایط عملیاتی بهینه جهت حذف کدورت صورت پذیرفته است یکی از بهترین روشهای راهبری صحیح تصفیه خانه ها و خصوصاً فرایند اختلاط و انعقاد، مدیریت تزریق مواد شیمیایی است در این مطالعه به بررسی مشکلات تولید آب صنعتی در تصفیه خانه شرکت پتروشیمی فجر پرداخته شدهاست. به همین منظور جارتست باتغییر نوع و غلظت منعقد کننده و کمک منعقد کننده دور همزن و PH انجام گرفت و در هر آزمایش، کدورت و سختی کل آب ورودی و خروجی اندازه گیری شد با توجه به اهمیت تمامی داده های موجود طراحی ازمایشها به صورت full factorial و در مجموع با 1296 آزمایش صورت پذیرفت. جهت کاهش خطای انسانی و رسیدن به نتایج دقیقتر در سیتسم مپیش تصفیه اب استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی پیشنهاد گردید که با استفاده از نتایج حاصل از جارتست به آموزش این شبکه پرداخته شد به علت کمتر بودن تعداد پارامترهای ورودی و از خروجی در طراحی شبکه عصبی فوق، استفاده از الگوریتم ژنتیک جهت بهینه سازی نتایج پیشنهاد گردید. پیش بینی حاصل از این شبکه برای پارامترهای عملیاتی، بیانگر تطبیق بسیار بالای نتایج با داده های عملیاتی واحد صنعتی بود حداکثر خطای نسبی پیش بینی کدورت 6% و سختی کل 2/3% شایان ذکر است که شبکه عصبی طراحی شده قابلیت استفاده در سیستمهای کنترلی تصفیه خانه ها را نیز دارا می باشد.

کلیدواژه ها

پیش تصفیه آب صنعتی، انعقاد، شبکه عصبی مصنوعی، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.