افزودن ذرات نانو به دی امولسفایر بر روی جداسازی امولسیون نفتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CHECONF03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدرضا مزارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، دانشگاه غیرانتفاعی خرد، واحد بوشهر بوشهر ایران

حسین اسماعیلی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر ایران

داریوش جعفری

مربی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر ایران

چکیده

نانوتکنولوژی به مواد و سیستمهای مربوط می شود که ساختار و اجزای ان به دلیل ابعاد نانو متری، رفتار جدیدی در خواص پدیده های فیزیکی شیمیایی و بیولوژیکی از خود ناشن می دهنداز آن جایی که قدرت و پایداری مواد در صنایع نفت و گاز از اهمیت فراوانی برخوردار است ساخت مواد در مقیاس نانو به دقت بسیار زیاد نه تنها زمین شناساین و مهندسان را قادر می سازد ابزارهایی که از آنها استفاده می شود را کوچکت ر سازند بلکه در تولید و ساخت مواد با کیفیت آنها را یاری می کند آلودگی توسط مواد امولسیونی و شیمیایی و یا گازهای آلاینده یک محبث بسیار دشوار در تولید نفت و گاز می باشد فاضلاب های پالایشگاه نفت دارای غلظت بالایی از هیدروکربنهای اروماتیک و آلیفاتیک نفت بوده که منجر به آلودگی سنگین روی سطح آب و خاک می شود نتایج بدست آمده از تحقیقات دانشمندان حاکی از ان است که فناوری نانو می تواند تا حد مطلوبی به کاهش آلودگی و جداسازی ترکیبات سنگین امولسیونی کمک کند فناوری نانو ادر تمامی صنایع بالا دستی نفت از قبیل اکتشاف حفاری و استخراج نفت جایگاه ویژه ای پیدا می کند . در حال حاضر فیلترها و ذراتی با ساختار نانو در حال توسعه یم باشند که م یتوانندترکیبات آلی را از بخار نفت جداس ازند. این نمونه ها علی رغم اینکه اندازه ای در حدود چند نانومتر دارند دارای سطح بیرونی وسیعی بوده و قادر به کنترل نوع سیال گذرانده از خود می باشند همچنین کاتالیستهایی با ساختار نانو جهت تهسیل در جداسازی سولفید هیدروژن آب، مونوکسید کربن، و دی اکسید کربن از گاز طبیعی در صنعت نفت بکار گرفه می شوند در حال حاضر مطالعاتی بر روی نمونه هایی از خاک رس در ابعاد نانو و جهت ترکیب با پلیمرهایی صورت می پذیرد که بتوانند هیدروکربن را جذب نمایند.

کلیدواژه ها

امولسیون نفت خام، نانو ذرات، جداسازی، تصفیه پساب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.