ارزیابی عددی تاثیر اعمال حرارت و سربار بر مقاومت برشی خاک رس اشباع

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نخبگان عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUPE01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا غفاری نیک

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک خاک وپی، دانشگاه تهران مرکزی،

مهدی سیاوش نیا

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی،

چکیده

با پیشرفت صنعت و رشد تعداد نیروگاه های هسته ای برای تولید نیرو و کاربرد روزافزون مواد پرتوزا در صنعت، مسایل گوناگونی در خصوص دفع و انبار کردن مواد زائد هسته ای در پیش روی متخصصین قرار گرفته است. روشهای متعددی برایدفع این ضایعات به منظور کاهش اثرات سوء پسماندهای رادیواکتیو از سوی محققین مانند دفن در خاک رسی اشباع در اعماق خاک و ایجاد یک لایه خاک رس ضخیم اشباع در اطراف زباله هسته ای می باشد. در تحقیق حاضر تاثیر حرارت بر پوشش خاک رسی مدفن مهندسی ناشی از دفن زباله های هسته ای در اعماق خاک با استفاده از نرم افزار ABAQUS به صورت سه12 متر و در شرایط زهکشی *12* بعدی مدلسازی گردید. خاک رس پوشش به صورت عادی تحکیم یافته اشباع به ابعاد 22 شده در نظر گرفته شده است. زباله هسته ای به عنوان منبع حرارتی در مرکز مدفن )عمق 10 متری( و به صورت یک نقطه حرارتی مدلسازی و تاثیر همزمان حرارت در دو بازه دمایی 50 و 100 درجه سانتیگراد و سربار )سه مقدار 200و100و300کیلو پاسکال( اعمال شده بر مقاومت برشی خاک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد اعمال حرارت در خاک موجب افزایش حجم منافذ موجود در خاک شده و درنتیجه نفوذپذیری خاک افزایش می یابد، درنتیجه اضافه فشار آب حفره ای افزایش و تنش موثر کاهش می یابد. اما در یک بازه زمانی معین این اضافه فشار اب حفرهای که در اثر انبساط خاک و افزایش حجم منافذ موجو در خاک رسی اشباع ایجاد شده است مستهلک و متعاقب آن تنش موثر افزایش می یابد. اما حضور سربار در پوشش خاک رسی مدفن مهندسی به دلیل ایجاد تراکم در ساختار خاک موجب میگردد که خروج آب از مسیرهای زهکشی در بازه زمانی کمتری رخ داده و مستهلک شدن اضافه فشار آب حفره ای بر زمان کوتاهتری رخ می دهد.

کلیدواژه ها

مقاومت برشی، خاک رس اشباع، مدلسازی عددی ، حرارت، سربار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.