تاثیر گزارشگری مالی (XBRL) در ارائه متفاوت اطلاعات

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی حسابداری،اقتصاد و مدیریت مالی
  • کد COI اختصاصی: AEFMC02_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 480
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد قنبری

استادیار و عضو هیات علمی حسابداری-دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه کیومرث امیری

کیومرث امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری-دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه

چکیده

بازارهای تجاری و استفاده کنندگان اطلاعات تجاری به شرایطی احتیاج دارند که شفافیت مراحل گزارشگری را افزایش دهند زیرا امروزه گزارشگری تجاری با انبوهی از مشکلات مانند ناکارایی تجزیه و تحلیل نامناسب انتشار نامناسب اطلاعات تجاری دربین استفاده کنندگان روبرو است بنابراین دستیابی به یک سامانه گزارشگری تجاری مناسب برای حل این مسائل و ناکارایی ها بسیار مهم است از طرف دیگر با رشد تکنولوژی و ایجاد فناوری های نوین شاهد تغییرات درشئون مختلف زندگی بشر هستیم اینترنت به عنوان یکی از مهمترین جلوه های پیشرفت بشر در طی سالهای اخیر گزارشگری مالی را تحت تاثیر قرار داده است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر گزارشگری مالی (XBRL) بر ارائه متفاوت اطلاعات صورتهای مالی می باشد. XBRL این امکان را فراهم می سازد که کاربران این سیستم بتوانند از قدرت مقایسه ای و تحلیلی بالایی برخوردار گردند به طوری که دراین سیستم می توانند گزارشات یک شرکت را با گزارشات قبلی آن شرکت و همچنین با گزارشات سایر شرکتهای صنعت بصورت بهنگام مقایسه نمود. همچنین این امکان را فراهم می سازد که اطلاعات و صورتهای مالی شرکتها با سرعت بسیار زیادی در اختیار استفاده کنندگان در هر نقطه ازجهان قرار می گیرد و یا بعبارتی XBRL امکان دسترسی بیشتر, سریع, آسان و شفاف به اطلاعات مالی را برای استفاده کنندگان فراهم می سازد. می توان نتیجه گرفت که از طریق کاهش عدم تقارن اطلاعاتی در بازار سرمایه می تواند کارایی بازار را افزایش دهد. همچنین از این دیدگاه که حسابداری با سایر منابع اطلاعاتی بازاردر رقابت است و زمانی می تواند بقا یابد که نسبت به سایر منابع، اطلاعاتی ارائه نماید که اثرگذار، قابل اتکا، به هنگام و مبتنی بر هزینه و سود باشد، XBRL با ایجاد نوعی دموکراسی اطلاعاتی و کاهش اطلاعات محرمانه می تواند گامی اساسی در راستای این هدف باشد. انتظار می رود در آینده تقاضا برای خدمات و برنامه های کاربردی فعال XBRL افزایش یابد، مادامیکه دولت، سازمانها و مجامع حرفه ای حسابداری به کارگیری XBRL برای گزارشگری تجاری را ترویج نمایند.

کلیدواژه ها

ارائه متفاوت اطلاعات ،گزارشگری مالی، شفافیت اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.