مدیریت آب آبیاری در گلخانه با استفاده از TDR جهت کاهش هزینه و افزایش

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM05_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی دوستی

کارشناس آبیاری ، شرکت هیدرودنیز آذربایجان

سینا بشارت

عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب ، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

حرکت در مسیر تولید محصولات باغبانی فقط با دانستن چگونگی پرورش محصولات مقدور نخواهد بود و موفقیت شما بستگی به توانایی در مدیریت امکانات ، سرمایه و وقت دارد . برای حمایت از رشد مطلوب گیاهان محیط رشد باید مواد غذایی و آب گیاه را بصورت مناسب فراهم سازد . برای تامین رطوبت مورد نیاز ، آبیاری یکی از بخشهای اصلی و مهم در مدیریت گلخانه محسوب می شود . آبیاری نامناسب در گلخانه عامل کاهش کیفیت و کمیت محصول است پس باید به طور علمی و توسط افراد متخصص صورت گیرد . اطمینان از فواصل زمانی مناسب بین هر آبیاری و مقدار آب بسیار ضروریست و عوامل متعدد و پیچیده ای مانند محیط کاشت ، تابش ، نوع گیاه ، دوره رشد ، تهویه و نیاز آبی گیاه در آن دخیل هستند . معمولا زمان هر آبیاری با استفاده از نمایه های ظاهری گیاه و محیط تشخیص داده می شود که بسیار مشکل بوده و از دقت کافی برخوردار نیست . به دلیل وجود این مشکلات نمی توان مدیریت جامعی را برای آبیاری در گلخانه بکار برد . هدف از این تحقیق تعیین زمان و میزان هر آبیاری با توجه به آب مورد نیاز گیاه در گلخانه می باشد .در این مقاله با استفاده از روش TDR زمان هر آبیاری و کنترل دقیق مدت زمان آبیاری توسط برنامه کامپیوتری ارایه شده و با روش آبیاری سنتی (مرسوم در منطقه و بر اساس نمایه های ظاهری خاک و گیاه) مقایسه شده است . با نصب پرابها در عمق مورد نظر و پس از آنالیز علایم ورودی به سیستم TDR می توانیم میزان آب وارد شده به خاک و جذب شده توسط گیاه را بدست آوریم . البته شرایط موثر در هر دوره از آبیاری مدنظر قرار گرفته است . با این روش می توان مدیریت بهتر و دقیق تری برای آبیاری گلخانه ارایه نمود . نتایج نشان می دهد که میزان کیفیت محصول بالا رفته و کارایی مصرف آب و راندمان افزایش یافته است .

کلیدواژه ها

گلخانه ، نیاز آبی گیاه ، کارایی مصرف آب ، مدیریت آبیاری ، TDR

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.