مروری بر روشهای کاهش آلودگی های محیط زیستی عملیات استخراج نفت و گاز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE08_314
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 918
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن دیواندری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان

علی صنعتی

سیدحسن حجی آبادی

دانشکده مهندسی نفت و پتروشیمی، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

در سالهای اخیر افزایش حفر چاه های نفت و گاز توسط شرکت های حفاری در ایران افزایش بی رویه آلودگی محیط زیست را به همراه داشته است. در طی عملیات حفاری آلودگی های تولید شده درگودال های آتش و گل (جهت دفع پسماندها، مواد زائد و کنده های حفاری)، نفوذ سیالات حفاری به سازنهای زیرزمینی و دیگر موارد می توانند به محیط زیست آسیب جدی وارد کنند. در صنعت تلاش می شود که بیشترین بازده و کمترین میزان آلودگی با حداقل هزینه کرد اقتصادی محقق گردد. با فشرده سازی و ایزوله نمودن کنده ها، تصفیه گل، استفاده مجدد از گل حفاری و از همه مهمتر استفاده از آن در مصارف دیگر می توان به کاهش آلودگی های زیست محیطی و همچنین کاهش هزینه های حفاری کمک نمود. از این رو انجام مطالعات کاربردی و توسعه ای در زمینه شناخت، طبقه بندی، تعیین امکان استفاده مجدد، بازیافت، کاهش، تصفیه و کنترل و در نهایت ارائه روش های جامع مدیریت پسماندها در این مناطق از اهمیت خاصی بر خوردار است. اجزای سیالات حفاری باید طوری انتخاب شوند که هر گونه تخلیه گل و یا کنده های حفاری دارای حداقل تاثیر ممکن بر روی محیط زیست باشند. سلامت کارگران دکل نیز مهم است، و سیالاتی که انتخاب می شوند باید حداقل خطرات بهداشتی را داشته باشند. در این مقاله سعی شده راه کارهای اساسی برای این مشکلات ارائه شده و به آلودگی های ناشی از صنعت حفاری (فلزات سنگین، حفاری دریا، حفاری مغار نمکی) بپردازیم و اثرات زیست محیطی گل حفاری و روشهای تصفیه پساب حفاری را مورد بررسی قرار دهیم

کلیدواژه ها

دفع پسماند، هزینه های حفاری، بازیافت، مدیریت پسماند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.