نقش توریسم شهری در توسعه استرتژیک شهر اراک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی تحقیقات در عمران،معماری و شهرسازی و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAUEM02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد پوراحمد

استاد تمام گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

سیدمحمد حسینی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

مقاله حاضر اهمیت گردشگری را در توسعه شهری اراک مورد بررسی قرار می دهد با در نظر گرفتن شهرهای مختلفی در ایران که قابلیت گردشگری دارند. شهر اراک با توجه به وجود منابع متنوع در زمینه گردشگری انتخاب شده است که می تواند نقش بسیار موثری در توسعه پایدار این شهر داشته باشد. در اولین بخش مقاله ، برخی از جنبه های نظری گردشگری شهری مورد مطالعه قرار گرفته است. صنعت گردشگری و سفر، فرصت های بی شماری را به همراه دارد که شامل بازدید مقصدهای گردشگری جذاب ، فروش محصولات و برندهای محلی است و در عین حال نیاز به استفاده از نیروهای محلی علاقه مند و سازمان یافته دارد. دومین بخش از مقاله شامل مشخصات عمومی منطقه نظیر مطالعات جغرافیایی، جمعیت شناسی ، منابع موجود ، نظیر پتانسیل های گردشگری و راه های شکوفا نمودن آن ها ، انواع مختلف توریست(توریست طبیعی، صنعتی،تاریخی و فرهنگی) دوره های شکل گیری تاریخی آن می باشد. در این مقاله از روش کیفی توصیفی - تحلیلی و مطالعات کتابخانه ای جها آنالیز اطلاعات استفاده شده است. در نهایت استراتژی توسعه گردشگری در منطقه اراک با توجه به اهداف اصلی و راه های رسیدن به این اهداف مورد بررسی قرار گرفته است که شامل: ارزیابی بازار گردشگری اراک،چشم انداز توسعه ، برنامه توسعه و ایجاد یک برند منطقه ای بوده است. یافته ها نشان می دهد که با توجه به گستردگی مدیریت شهری در کلانشهر اراک، بهره گیری از جاذبه های توریستی می تواند نقش مهمی در معرفی اراک به عنوان یک جاذبه گردشگری ملی و توسعه پایدار این شهر داشته باشد.

کلیدواژه ها

گردشگری شهری اراک، چشم انداز توسعه،برند شهری، برنامه توسعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.