تحلیل جعبه دنده کمباین سهند اس 68 به منظور امکان سنجی افزایش ظرفیت انتقال توان

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM05_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام رضائی

کارشناس ارشد مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی

حسین نوید

استادیار گروه مهندسی مکانیک مهندسی ماشین های کشاورزی ، دانشگاه تبری

حمیدرضا قاسم زاده

دانشیار گروه مهندسی مکانیک مهندسی ماشین های کشاورزی ، دانشگاه تبریز

محمدرضا رهبری عصر

معاونت فنی شرکت گسترش و توسعه صنعت آذربایجان

چکیده

بخش تحقیقات معاونت فنی شرکت گسترش و توسعه صنعت آذربایجان جهت دستیابی به محصولات با کیفیت و توان بیشتر اقدام به انجام تغییراتی در کمباین تولیدی خود نموده است که این تغییرات در راستای افزایش ظرفیت عملکردی کمباین صورت می گیرد . با افزایش ظرفیت انتقال توان در جعبه دنده کمباین سهند اس 68 ، از آن می توان در کمباین های قوی تر استفاده کرد . جهت دستیابی به این هدف در تحقیق حاضر ابتدا تنش های خمشی ، لهیدگی و ضرایب اطمینان چرخدنده های جعبه دنده کنونی با منبع توان 130 اسب بخار محاسبه شد . مبنای محاسبات در دنده یک ، دو و عقب ؛ گشتاور لغزشی و درصد توان انتقالی موتور به جعبه دنده و در دنده سه حداکثر گشتاور تولیدی موتور و درصد توان انتقالی موتور به جعبه دنده انتخاب شد . سپس تغییرات ابعادی در دو مرحله بر روی چرخدنده های مورد بررسی ، جهت استفاده در کمباین با منبع توان 180 اسب بخار طوری اعمال شد که ضرایب اطمینان بدست آمده ی قبلی حدالمقدور تغییر نکنند . ترسیم پروفیل (اینولوت) دندانه چرخدنده های جدید با استفاده از نرم افزار 2003 Geartrax و مدل سازی آنها با نرم افزار 2007 Solidworks صورت گرفت . با توجه به محدودیت فضایی داخل جعبه دنده ، سه عدد از چرخدنده های مورد بررسی به چرخدنده های مارپیچ با زاویه تورب 30 و 45 درجه تبدیل و تنش ها و ضرایب اطمینان آنها نیز با توجه به منبع توان جدید محاسبه شد . جهت ارزیابی دقت محاسبات ، جفت چرخدنده درگیر در حالت دنده یک با استفاده از نرم افزارهای ANSYS و Cosmos از لحاظ تنش خمشی و تنش تماسی تحلیل شدند . بررسی ها نشان داد که نتایج روش تئوری با نتایج حاصل از روش المان محدود مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

کمباین ، جعبه دنده ، تنش ، گشتاور لغزشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.