الزامات به کارگیری نظام آموزشی ترکیبی از دیدگاه اعضای هیات علمی مورد مطالعه: دانشگاه پیام نور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی نخبگان مدیریت
  • کد COI اختصاصی: ICMAE01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 990
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمودی

استادیار پیام نور استان سمنان

فایزه مقدسی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز سمنان

فاطمه رضازاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره و راهنمایی دانشگاه الزهرا

چکیده

زمینه: نظام آموزش ترکیبی به عنوان یک روش نوین، فرصتی برای بهبود فرایند یادگیری و تدریس در راستای اصلاح نقطه ضعف های آموزش الکترونیکی و چهره به چهره است. این پژوهش با هدف تحلیل الزامات بکارگیری نظام آموزش ترکیبی درآموزش عالی انجام گرفته است. روش: جامعه آماری پژوهش شامل 58 عضو علمی دانشگاه پیام نور استان سمنان بود که از این تعداد، 07 نفر از طریق فرمولکرجسی و مورگان وبه روش نمونه گیری طبقه ای مورد نظر خواهی قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته ای بود که در تهیه آن از ابزار پژوهش های مشابه نیز استفاده شده است. روایی پرسشنامه با استفاده از روش دلفی و نظرخواهی چندمرحله ای از 58 نفر از اساتید مرتبط با آموزش الکترونیکی تامین شد و میزان پایایی پرسشنامه با محاسبه ضریب آلفای 7 بدست آمد. / کرونباخ برابر 58 یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که از دیدگاه اعضای هیات علمی پنج گروه الزامات زیرساختی، سیاسی، حرفه ای، سازمانی و آموزشی برای به کارگیری نظام آموزش ترکیبی قابل شناسایی است که در این میان، الزامات زیرساختی از جمله؛برخورداری « و » دسترسیبه رایانه و اینترنت با سرعت کافی در دانشگاه « ،» اختصاص بودجه کافی برای اجرای آموزش ترکیبی «مهمترین الزاماتی هستند که باعث سهولت بکارگیری نظام آموزش ترکیبی در دانشگاه » از شبکه اینترنتی با پهنای باند کافی می شوند. نتیجه گیری: یافته های پژوهش دلالت بر این دارد که شرط اجرای موفق نظام آموزش ترکیبی توسط موسسات و مراکزآموزش عالی اینست که در تدوین سیاستهای نظام آموزش عالی توجه کافی به تامین بودجه و تجهیز موسسات به تسهیلات و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری آموزش الکترونیکی انجام پذیرد.

کلیدواژه ها

آموزش ترکیبی، الزامات، اعضای هیئت علمی، پیام نور استان سمنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.