تحلیل و رتبه بندی نیازمندی های کیفی کاربران سیستم های اطلاعاتی دولت الکترونیک با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: ICTMNGT02_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خیشوند

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

صدیقه محمد اسماعیل

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

هدف: تحلیل نیازمندی ها از ملزومات مهم موفقیت در یک سیستم اطلاعاتی محسوب میشود. در معماری سیستم ها، پس از مشخص شدن نیازمندیها باید بر اساس اهمیت شان اولویت بندی شوند تا زمان و منابع موجود برای اجرای پروژه، نیازمندی ها به آنها تخصیص یابد. این کار موجب استفاده مطلوب تر از زمان و منابع پروژه میشود.روش/رویکرد پژوهشی: پژوهش حاضر توصیفی پیمایشی با ماهیت کاربردی است. به منظور شناسایی و الویت بندی شاخص های نیازمندی ها ابتدا با مرور پیشینه نظری و پیشینه تجربی مربوط به موضوع پژوهش بر مبنای استاندارد ISIR- ISO 25030 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در مجموع پرسشنامه ای حاوی 23 پرسش در میان 58 نفر از کارشناسان فناوری اطلاعات توزیع گردید یافته ها: نتایج نشان داد که شاخص قابلیت اطمینان با81% در رتبه اول، و شاخص کارایی با 0/76 در جایگاه دوم و سپس قابلیت نگهداشت با 0/66 شاخص قابلیت استفاده با 0/64 قابلیت انجام کارکرد با 0/59 و قابلیت حمل با 0/51 در سایر رتبه ها قرار گرفته اند نتیجه گیری: با توجه به نقش تحلیل نیازمندی ها در موفقیت و شکست سیستمهای اطلاعاتی، کارگروه دولت الکترونیک در ایران، روش و روش های متعددی که هم اکنون برای توسعه سیستم های اطلاعاتی مطرح میباشد را بررسی نموده و با توجه به نقاط قوت و ضعیف مدل های موجود و نیز با عنایت به شرایط فنی و محیطی سیستم های اطلاعات، خود اقدام به تدوین استانداردی مناسب نماید

کلیدواژه ها

تحلیل نیازمندیها، دولت الکترونیک، سیستمهای اطلاعاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.