بررسی شبکه های ابری و چالش های امنیتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های مهندسی رایانه
  • کد COI اختصاصی: RCEITT02_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 864
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جعفری جوزانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

رسول روستایی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

عبادالله زهره وندی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ملایر

چکیده

در چند سال اخیر رایانش ابری به یکی از ده فناوری برتر در دنیا تبدیل شده است و بسیاری بر این باورند رایانش ابری، انقلابی است کهکل صنعت فناوری اطلاعات را دگرگون خواهد نمود ؛ اما با بررسی تحقیقات انجام گرفته، مشاهده می شود که مسائل امنیتی و در رأسآن محرمانگی، حفظ حریم خصوصی و اعتماد، به عنوان اصلی ترین عوامل نگرانی و مانعی بر سر راه پذیرش فناوری ابر از سوی کاربراناست. برقراری اعتماد در رایانش ابری یک موضوع مهم است که هنوز توجه زیادی از جانب دانشگاه و صنعت به آن می شود. پردازشابری یا پردازش انبوه یک فناوری جدید است که بهتازگی از طرف شرکتهای مختلف از جمله: مایکروسافت، گوگل، آمازون و آی بی امعرضه شده است. در این سیستم به جای نصب چندین نرمافزار بر روی چند رایانه، تنها یک نرمافزار، یک بار اجرا و بارگذاری می شود وتمامی افراد از طریق یک خدمات بر خط (online services) به آن دسترسی پیدا میکنند. به این پروسه «پردازش ابری» یا دراصطلاح Cloud Computing می گویند. محاسبات ابری به برنامه و سرویس هایی اشاره دارد که در یک شبکه توزیع شده اجرا می شود واز منابع مجازی استفاده می کند،همچنین از طریق پروتکل های رایج اینترنت و استانداردهای شبکه قابل دستیابی می باشند. برای درک محاسبات ابری از تمامی جنبه هالازم است انواع مختلف ابررا طبقه بندی کنیم. مدل اول ابر بر این مبناست که ابر کجا مستقر شده است (مدل استقرار) و مدل دوم براین مبناست که چه نوع سرویسی را عرضه می کند (مدل سرویس). محاسبات ابری مزایای بسیاری دارد و در صنعت و در بین عموممحبوبیت بالایی کسب کرده است و معایبی دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

کلیدواژه ها

پردازش ابری ، پردازش شبکه ای ، مجازی سازی ، امنیت پردازش ابری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.