بررسی تاثیر رطوبت بر برخی خواص فیزیکی دانة انگور(
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: پنجمین کنگره ملی مهندسی ماشینهای کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM05_064
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2053
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
نظر به سطح زیر کشت بالای انگور در ایران و امکان حصول دانة انگور به عنوان ضایعات کارخانجات فرآوری انگور، اهمیت بررسی خواص فیزیکی دانه انگور جهت طراحی بهینه تجهیزات حمل و نقل، بوجاری، انبارداری، خشک کردن و استحصال روغن با هدف افزایش کارایی فرآیند و کاهش ضایعات ضروری به نظر می رسد . در این تحقیق برخی خواص فیزیکی دانه انگور (رقم شاهرودی یا کلاهداری ) شامل : طول، عرض، ضخامت، میانگین های حسابی و هندسی قطر، وزن هزاردانه، ضریب کرویت، مساحت سطحی، دانسیت ه واقعی، دانسیته توده و تخلخل در دامنه رطوبتی 5/21 تا 16/55 % (بر اساس وزن خشک ) مورد بررسی قرار گرفت . با کاهش رطوبت، مقادیر طول، عرض، ضخامت، میانگین حسابی و هندسی قطر دانة انگور به ترتیب از 8/28 تا میلی متر 7/74 ، 4/5 تا میلی متر 4/2 ، 3/32 تا میلی متر 3/12 ، 5/37 تا میلی متر 5/04 و 4/97 تا میلی متر 4/68 کاهش یافت. وزن هزاردانه نیز به صورت خطی از 49/91 تا گرم 45/89 کاهش یافت . با کاهش رطوبت مقادیر ضریب کرویت تغییر معنی داری نداشت، ولی مساحت سطحی به صورت خطی از 77/87 تا میلی متر مکعب 68/98 کاهش یافت . دانسیته واقعی و تخلخل دانه انگور با کاهش رطوبت به صورت غیر خطی از 886/2 تا کیلوگرم بر مترمکعب 873/7 و 34/8 تا 32/9% کاهش نشان داد، در صورتی که دانسیته توده از 577/3 تا کیلوگرم بر مترمکعب 586/6 افزایش یافت.کلیدواژه ها
دانه انگور، خواص فیزیکی، میزان رطوبتمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.