تعیین رخساره های الکتریکی با استفاده از الگوریتم خوشه سازی MRGC در مخزن گدوان یکی از میادین دشت آبادان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER02_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه هاشمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مخازن، دانشگاه آزاد اسلامی امیدیه

محمد آبدیده

عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی امیدیه

چکیده

رخساره های الکتریکی روشی برای دسته بندی داده های چاه نگارهای پتروفیزیکی است که می تواند نشان دهنده تغییر ویژگی های زمین شناسی یا مخزنی باشد. در این مطالعه رخساره های الکتریکی با استفاده از روش MRGC دسته بندی گردید. روش MRGC یک روش نوین و قدرتمند برای دسته بندی می باشد. این تکنیک مبتنی بر تشخیص الگوی نقطه ای چند بعدی بر مبنای نزدیک ترین همسایگی و نمایش گرافیکی داده ها است . در این مطالعه انواع رخساره های الکتریکی سازند گدوان در یکی از میادین دشت آبادان با استفاده از روش خوشه سازی MRGC در نرم افزار ژئولاگ از هم تفکیک شدند. از اینرو تعداد متعددی از رخساره های الکتریکی ساخته شده و در نهایت تعداد 4 رخساره الکتریکی که بیشترین تطابق را با مشخصات زمین شناسی و کیفیت مخزنی داشتند انتخاب گردید. براساس این مطالعه، خوشه سازی بر پایه MRGC بدلیل توان تفکیک بالای ماسه سنگ می تواند به عنوان یک ابزار قابل اعتماد جهت پیش بینی رخساره های الکتریکی، در مخازن سیلیسی کلاستیک به کار گرفته شود .

کلیدواژه ها

رخساره الکتریکی، خوشه بندی، ژئولاگ، MRGC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.