طراحی مجموعه رفاهی برای جانبازان و معلولین جسمی-حرکتی درجهت ارتقاء سلامت و تقویت کیفیت زندگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MEMARI03_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1945
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز

محمد لطیفی

مربی، هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نایین

چکیده

معلولیت به مثابه پدیدهای زیستی و اجتماعی، واقعیتی است که تمام جوامع، صرفنظر از میزان توسعه - یافتگی، اعم از کشورهای صنعتی و غیرصنعتی با آن مواجه هستند. ارزیابی فضاهای عمومی با توجه به نیازهای معلولان و جانبازان و برنامه ریزی برای آن، یکی از ضروریات هر جامعه، بخصوص جامعه ماست که بعد از جنگ تحمیلی با جمع کثیری از جانبازان و معلولان مواجه شده است. با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش به یکی از مهمترین نیازهای معلولان و جانبازان در سطح فضاهای شهری؛ یعنی مجموعه رفاهی می پردازیم. هدف از تحقیق حاضر، بررسی و ارزیابی نبود مجموعه ای کامل جهت رفاه این عزیزان با توجه به نیازهای معلولان و جانبازان جسمی-حرکتی است.همه افراد معلول در کشورهای در حال توسعه جهان، بویژه کشور ما، از میزان بالای شیوع فقر و عدم دسترسی به فرصتهای برابر اجتماعی و اقتصادی و بالتبع آن نامناسب بودن فضاهای شهری رنج میبرند. تلاش برای کاهش فقر معلولان از طریق بهبود قابلیت دسترسی با تمرکز بر روی مجموعه رفاهی درجهت ارتقاء سلامت وتقویت کیفیت زندگی می باشد.دور نگه نداشتن این قشر از جامعه و استفاده از نیروهای بالفعل و بالقوه آنان، به اقداماتی نیاز دارد، از جمله مهمترین این اقدامات طراحی مجموعه رفاهی برای این افراد است. دسترسی معلولان به بناها و تجهیزات شهری، شبکه حمل و نقل، مراکز تفریحی و گردشگری، نه تنها موجب میگردد تا ازاستعدادها و نیروهای آنان استفاده مفید به عمل آید، بلکه نوعی پیشگیری از وقوع معلولیتهای جدید نیز به شمار میآید بابایی اهری: 6:1373

کلیدواژه ها

مجموعه رفاهی ،جانبازان و معلولین ،- معماری برای معلولین ، - توانبخشی ، ارتقاء سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.