مقایس تطبیقی الگوهای رفتاری در فضای سنتی و مدرن بر افراد از منظر وجوه کالبدی (نمونه موردی میدان عتیق و میدان برج اصفهان)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: سومین همایش ملی الگوی معماری و شهرسازی اسلامی در افق ۱۴۰۴
- کد COI اختصاصی: MEMARI03_072
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 575
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز اصفهان ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز اصفهان ایران
دکترای معماری استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز اصفهان ایران
چکیده
واژه (الگو) امروزه کاربرد وسیعی در زبان فارسی داشته و حوزه های مختلف علوم هریک به فراخور نیاز، تعابیر و تعاریف خود را از الگو دارند معنای عمومی و عامیانه آن مترادف با کلماتی چون (نمونه) ، (سرمشق) و (مدل) بوده اما واقعیت این است که هم معنای الگو و هم معنای واژگان و مفاهیم مترادف با آن در ادبیات رشته ای مختلف علوم روز بسیار عمیقتر و دقیقتر از معنای عمومی آن است توجه به مفهوم الگو و مفاهیم مرتبط با آن به این خاطر است که دغدغه ایجاد کیفیت مطلوب در فضای معماری به عنوان یکی از اصلی ترین اهداف معماران و پژوهشگران این عرصه، توجه آنان را به مفاهیم و شیو ههای جلب کرده که اصل آنها با اتکا بر تجربیات بشری و تسلسل هویتی دستاور انسان با نسلهای پشین انسان بنیان نهاده است. افراد در زمینه اجتماعی خاصی زندگی می کنند. جایی که مکان آنها و لایه های محافظ حریم خصوصی مفهوم و معنا پیدا می کند قلمرو اجتماعی قلمرویی است که این لایه ها را تولید می تواند شکل و ترکیب آنها را به طور ناگهانی یا در طول زمان تغییر دهد تا افراد را قادر سازد در کنار هم به صورت اجتماعی زندگی کنند. مجموعه میدان عتیق و مسجدد جامع عتیق یکی از مهمترین عناصر شهری محور تاریخی اصفهان است. لذا پژوهش حاضر در پی آن مفهوم الگو را در مقایسه با مفاهیم مرتبط، که گاه دارای مشابهت و همپوشانی مورد مطالعه قرار داده و نقش متمایز آن را نسبت به دیگر مفاهیم مطروحه در حوزه معماری مشخص سازد.کلیدواژه ها
الگوهای رفتاری، معماری سنتی، و مدرن، تعابیر الگو، تجربه، کیفیت محیطیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.