تحلیل و بررسی منحنی تغییر مکان نیرو در سازه های دال و دیوار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM03_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 927
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاپور طاحونی

استادیار، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

محمد امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

سعید کیا

دکتری مهندسی عمران، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

سینا اتحادی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ایران

چکیده

اجرای سازه های بتن آرمه با سیستم دال و دیوار جایگاه ویژه ای در ساخت و ساز صنعتی به خود اختصاص داده است. فقدان مطالعات کافی و ملزومات آیین نامه ای و همچنین یک مقدار مشخص برای ضریب رفتار این سازه ها با ارتفاع بیشتر از پنجاه متر درآیین نامه ی زلزله ی ایران، سبب عدم پیش بینی دقیق رفتار این سازهها در زلزله های آتی می گردد. از آن جا که همه ی بلایای طبیعی و از جمله زلزله ماهیت تصادفی دارند، باید با رویکرد احتمالاتی به این مسئله نگریسته و با در نظر گرفتن کلیه عدم قطعیت ها، میزان ریسک آسیب مورد پذیرش در طراحی سازه های موجود را محاسبه کنیم. با توجه به گستردگی روزافزون این سیستم سازه ای در طرح های انبوه سازی مسکن، شناخت مکانیزم احتمال خرابی این سازه ها و بررسی رفتاری دیوارها و کوپله ها در زلزله های آتی برای طراحا ن سازه امری اجتناب ناپدیر است. این پژوهش در راستای تحلیل غیر خطی رفتار لرزه ای سازه های دال و دیوار با استفاده از تحلیل بار افزون 4 سازه با شرایط یکسان و ارتفاع متفاوت، تلاش می کند تا شکل پذیری، رفتار ارتجاعی و روند جابجایی سازه ها بر حسب نیرو را مورد بررسی قرار دهد. نتایج حاصله از تحلیل غیر خطی و بررسی منحنی نیرو تغییر مکان و ترسیم نمودار دوخطی، بیانگر تردشکن بودن و شکل پذیری کم این سازه ها میباشد.

کلیدواژه ها

سازه های دال و دیوار، تحلیل غیر خطی، شکل پذیری، ضریب رفتار، تحلیل بار افزون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.