چالش ها و راهبردهای مکان سازی در حوزه های ساحلی؛ مدیریت زمان محورعرصه های عمومی نمونه موردی: ساحل غربی شهر بابلسر

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی چشم انداز آینده معماری و شهرسازی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUCNAGHSH01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 606
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی آقاجانی

کارشناس شهرسازی و کارشناس ارشد طراحی شهری

هادی پندار

مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و پژوهشگر دکترای طراحی شهری دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

عرصه های عمومی ساحلی به دلیل شادابی ناشی از وجود آب، همواره به عنوان یکی از مقاصد گردشگری به ویژه درفصول گرم سال مورد توجه بوده اند. عرصه های عمومی ساحلی شهر بابلسر از دیرباز به دلیل ویژگی های منحصر به فرداکولوژیکی مورد توجه و در اسناد شهری و منطقه ای نیز دارای نقش گردشگری مبتنی بر ساحل است. اما با وجود اینپتانسیل اسنادی و توجه گردشگران به آن، تنها در بخشی از سال و حتی ساعات محدودی از شبانه روز مورد استفاده قرارمی گیرد. نتیجه استفاده مقطعی از این عرصه ها، ناپایداری اقتصاد مبتنی بر آن و به وجود آمدن مسائلی چون ناامنی وفقدان سرزندگی بوده است. پرسش اصلی مطالعه حاضر آن است که تداوم گردشگری ساحلی در طول فصول و ساعاتمختلف به منظور شکل گیری چشماندازهای جدید در خصوص فعالیت و فضا با چه چالش هایی روبروست و چهراهبردهایی می تواند داشته باشد؟ روش تحقیق در این مقاله روش پژوهش نمونه موردی بوده و از روشهای کمی وکیفی در جمع آوری اطلاعات استفاده می شود. بستر پژوهش نیز ساحل غربی شهر بابلسر می باشد. نتایج حاصل نشانمی دهد که گردشگری عرصه های عمومی ساحلی شهر بابلسر از لحاظ زمانی پایدار نبوده و این مسئله تاثیر جدی درناکارآمدی اقتصاد گردشگری در شهر بابلسر دارد. لذا ارتقاء کیفیت عرصه های ساحلی و ارائه مزیت هایی جهت حضور درتمام طول سال، موجب بازدهی بیشتر در بخش اقتصاد گردشگری میگردد. بنابراین تحقق گردشگری چهارفصل و شبانهروزی همراه با شکل گیری و تعریف چشماندازهای جدید در خصوص فعالیت و کالبد در بستر زمان ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

مکان سازی، عرصه عمومی ساحلی، مدیریت زمان محور، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.