حکمروایی خوب شهری در دستیابی به توسعه پایدار با استفاده از آزمون خی 2، مطالعه موردی: شهرستان اردبیل
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی علوم زمین و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ESUD02_686
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 480
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه محقق اردبیلی
کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
امروزه در دنیا پذیرفته شده که توسعه پایدار شهرها در صورتی تحقق می یابد که اهداف مردم سالاری، برابری در خدمت رسانی و حفظ محیط زیست با شکل گیری مدریت واحد شهری و با رعایت اصول علوم روز شهرسازی، ترافیک شهری و تقسیم عادلانه منابع و در امد شهری توامان باشد شهر اردبیل، به عنوان مرکز استان اردبیل، مانند سایر شهرهای ایران دستخوش مشکلات بسیاری است که توجه به مساله حکمروایی خوب شهری در نظام مدیریتی آن ضرور می ناید به خصوص ریز نظام مدیریتی شهرداری که مهمترین نقش را در برنامه ریزی شهری و اداره امور شهر دارا می باشد در این پژوهش ارتباط بین حکمروایی خوب شهری و توسعه پایدار شهری از طریق سنجش وضعیت شاخصهای حکمروایی خوب و توسعه پایدار شهری در مناطق شهرداری، شهر اردبیل و آزمون همبستگی میان این دو، بررسی گردید. روند انجام پژوهش بدین گونه بود که ابتدا چارچوب نظری پژوهش از طریق مطالعه و مصاحبه با متخصصان و بررسی نظرات گوناگون دباره رابطه بین حکمروایی خوب وتوسعه پایدار شهری تعیین شد. پس از تعریف عملیاتی، شاخصهای مربوط به حکمروایی اطلاعات بصورت میدانی اسنادی می باشد بطوری که داده ها و اطلاعات مربوط به شاخصها با توجه به جامعه آماری منطقه مورد مطالعه که شامل 462589 نفر می باشد از این حجم 400 نفر به عنوان حجم انتخاب شده اند و داده ها از طریق توزیع دو نوع پرسشنامه که یکی برای سنجش حکمروایی خوب شهری و دیگری برای سنجش شاخصهای توسعه پایدار شهری بین مردم، گردآوری شده اند و شاخصها توسط آزمون خی 2 به وسیله نرم افزار SPSS مورد آزمون قرار گرفته اند. این آزمون ها نشان داده اند که شاخصهای حکمروایی در شهر اردبیل در حد نسبتا متوسط و متوسط قرار گرفته اند عملکرد مناطق شهرداری های شهر اردبیل براساس معیار های حکمروایی خوب شهری نتوانسته بهتوسعه پایدار شهری بیانجامد، مورد تایید قرار می گیرد.کلیدواژه ها
حکمروایی خوب شهری، توسعه پایداری شهری، مدیریت شهری و شهر اردبیلمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.