پیشگیری از جرم در پرتو تعالیم دین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی عدالت ، اخلاق ، فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW02_116
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 761
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد هادی زاده نایینی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه حقوق جزا و جرم شناسی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

عبدالرضا برزگر

عضو هیئت علمی گروه حقوق عمومی، واحد میبد، دانشگاه آزاد اسلامی، میبد، ایران

چکیده

پیشگیری از جرم در دین اسلام که برآمده از قرآن و احادیث می باشد در مرتبه اول برقرای نظم و جلوگیری از جرایم قرار دارد. دین اسلام به پیشگیری از جرایم بیش از اصلاح اهتمام دارد. پیشگیری از جرم جزء لاینفک، جهت کنترل بزه و بزهکاری می باشد. افزایش تجربه بشر در زمینه ثمر بخشی یا عدم ثمر بخشی برخورد کیفری با پدیده مجرمانه و گسترش آگاهی های حاصل از مطالعات و تحقیقات جرم شناختی نشان داده است که نمی توان به صرف استفاده از ابزارهای کیفری امیدی به پیشگیری از وقوع جرم و کاهش میزان آسیب های اجتماعی داشت. موضوع این تحقیق بررسی ماهیت وجودی دین اسلام به عنوان زنده ترین و کامل ترین ادیان در پیشگیری از جرایم می باشد. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی و استدلالی و عمدتا منابع موجود کتابخانه ای به بررسی موضوع پرداخته ایم پس از بیان مقدمه ای راجع به موضوع ، به تبیین نقش وجودی دین در پیشگیری از جرایم می پردازیم. نتیجه اینکه با شناسایی عوامل دین گریزی افراد جامعه و معرفی مذهب در بین افراد جامعه بالاخص نوجوانان و جوانان، دین مبین اسلام به عنوان برنامه ای جامع می تواند سلامت فردی و جمعی انسان ها را با پیشگیری از جرایم و آسیب های اجتماعی تضمین نماید.

کلیدواژه ها

دین، پیشگیری ، جرایم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.