شناسایی و اولویت بندی تامین کنندگان با رویکرد AHP فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تصمیم گیری در علوم مهندسی و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: EMDM01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1071
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود مدیری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب ،دکتری مدیریت صنعنی

مهدی غلامزاده

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه ، دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی تهران جنوب

امیر مهدی آبادی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان ، دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی تهران جنوب

چکیده

پیشرفت روز افزون صنایع و مطرح شدن مسائل جدید در زنجیره تأمین مانند مدیریت کیفیت جامع 28TQMو تولید به موقع 29JIT مطالعات انجام شده برای مساله ی انتخاب تأمین کننده حاکی از آن است که امروزه نمی توان تنها قیمت را به عنوان ملاک انتخاب و همکاری با تأمین کنندگان دانست، بلکه مساله ی انتخاب تأمین کننده یک مساله ی تصمیم گیری چند معیاره 30MCDM است که شامل معیارهای کمی و کیفی مانند قیمت، کیفیت کالا و خدمات، زمان تحویل و... است که این معیارها نیز ممکن است خود شامل زیر معیارهایی باشند. در زنجیره تأمین این مساله از وظایف اصلی دپارتمان خرید یا تدارکات می باشد. هدف از این پژوهش ارائه ی یک روش تصمیم گیری فازی در حالت منبع یابی چندگانهبرای مسائل انتخاب تامین کنندگان در شرکت آذین پروتئین است. ماهیت این نوع تصمیم ها معمولاً پیچیده و فاقد ساختار مشخصی است .دردنیای واقعی به دلیل وجود اطلاعات نادقیق تصمیم گیری بر اساس اطلاعات نادقیق و واژه های زبانی مانند: خیلی خوب، خوب، متوسط و... بیان می شود، بنابراین برای تصمیم گیری نزدیک به واقعیت می توان در این موارد از تئوری مجموعه های فازی 31 استفاده کرد. بسیاری از معیارهای عملکرد کمی و کیفی از قبیل کیفیت، قیمت، سرویس دهی و تحویل بموقع باید برای تعیین مناسب ترین تامین کننده مورد توجه قرار گیرد. در این پژوهشاز عبارت های کلامی که به وسیله ی خبرگان ارائه می شود برای ارزیابی و تعیین عملکرد هر تامین کننده نسبت به هر معیار و تعیین وزن معیارهااستفاده شده است. رتبه بندی کلامی بوسیله ی اعداد فازی مثلثی بیان شده اند و در نهایت از روش تصمیم گیری چند معیار در محیط فازی برای انتخاب تامین کنندگان استفاده شده و از روش بردا برای محاسبه ی وزن و رتبه بندی گزینه ها در AHP فازی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

انتخاب تأمین کننده ، تصمیم گیری چند معیاره ، زنجیره تأمین/AHP،اعداد فازی مثلثی، روش بردا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.