تاثیر بازده مورد انتظار سهام، محدودیت های مالی و هزینه سرمایه بر نوسانات پیش بینی سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس جهانی مدیریت، اقتصاد حسابداری و علوم انسانی در آغاز هزاره سوم
  • کد COI اختصاصی: MEAHBTM01_422
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 697
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد دهقانی

کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

وحید پورمحمد

کارشناسی ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

چکیده

بررسی تاثیر بازده مورد انتظار سهام، محدودیت های مالی و هزینه سرمایه بر نوسانات پیش بینی سود شرکت ها، همیشه برای صاحبان شرکت ها و سهامداران ایجاد دغدغه نموده است، چون بعضاً برای جذب و جلب توجه سهامداران و سرمایه گذاران، از این ابزار بیشتر به عنوان یک حربه استفاده شده است. هدف از انجام این مقاله، بررسی تأثیر بازده مورد انتظار سهام، محدودیت های مالی و هزینه سرمایه ( متغیر وابسته )، در بین شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. برای این منظور از میان جامعه آماری به روش حذف تعداد 163 شرکت در بورس اوراق بهادار تهران در طول دوره زمانی 1388 تا 1393 به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید و داده های آن ها مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت. برای دستیابی به هدف مقاله 4 فرضیه تدوین و مورد آزمون قرار گرفت. تکنیک آماری مورد استفاده جهت آزمون فرضیه ها، رگرسیون چند متغیره است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری فرضیه های مقاله نشان می دهد که، بین بازده مورد انتظار سهام، محدودیت های مالی و هزینه سرمایه بر نوسانات پیش بینی سود شرکت ها رابطه معنادار وجود دارد. در نهایت هر چهار فرضیه با ازمون های آماری متعددی نظیر جارک - برا، t، دوربین واتسون و ... مورد آزمون قرار گرفتند، که با ضریب اطمینان بالایی پذیرفته شدند.

کلیدواژه ها

بازده مورد انتظار سهام، محدودیت های مالی، هزینه سرمایه، نوسانات پیش بینی سود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.