تاثیر عمق بازار سرمایه بر رشد اقتصادی در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی حسابداری، مدیریت و اقتصاد ایران
  • کد COI اختصاصی: FNCAA02_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 657
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رامرودی

گروه حسابداری، پردیس علوم و تحقیقات گلستان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، ایران.

رمضان قنبری

گروه حسابداری، پردیس علوم و تحقیقات گلستان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، ایران.

پرویز سعیدی

دانشیار گروه حسابداری، واحد علی آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد ، ایران.

چکیده

به طور کلی، اقتصاد هر کشوری از دو بخش واقعی و مالی تشکیل شده است. بخش واقعی اقتصاد شامل بازارهای کالاها،خدمات و کار، نشانگر جریان کالاها و خدمات از تولیدکنندگان به مصرف کنندگان و نیز جریان نیروی انسانی از طرف مصرف-2003 (. بخش مالی اقتصاد )بازارهای مالی( ، کنندگان )عرضهکنندگان نیروی کار( به سمت تولیدکنندگان است)کینگ و لوین 4 نیز شامل جریان وجوه، اعتبارات و سرمایه از طرف پساندازکنندگان، موسسات اعتباری و مالی و صاحبان سرمایه به طرفسرمایهگذاران و تولیدکنندگان کالاها و خدمات یا دولت است. این دو بخش بر یکدیگر تاثیر متقابل دارند به طوری که اختلالیا رشد یک بخش میتواند اختلال یا رشد بخش دیگر را به دنبال داشته باشد، در واقع رشد و توسعه اقتصادی بدون رشد وتوسعه بازارهای مالی امکان پذیر نیست دیجورج2008. بازار سرمایه به عنوان اصلی ترین نهاد بازار پول، نقش مهمی درتجهیز و تخصیص پساندازها دارد و توسعه مالی آنها باعث توسعه سیستم مالی و به تبع آن توسعه بخش حقیقی اقتصاد و درنتیجه رشد اقتصادی خواهد شد. بازارهای مالی با متنوع سازی خدمات مالی، مقابله با ریسک های موجود را تسهیل میکنند و باعث میشوند تا پرتفوی انتخابی به سوی پروژه های با بازدهی بالاتر جا بجا شود. این امر تغییرات تکنولوژیک در واحدهای اقتصادی را شتاب بخشیده و در نتیجه رشد اقتصادی را تسریع میکند)گرتلر2007بدون شک دستیابی به رشد بلند مدت و مداوم اقتصادی در هر شور با تجهیز منابع و تخصیص بهینه منابع سرمایه گذاری در اقتصاد ملی آن کشور امکان پذیر است و برای رسیدن به این هدف بازارهای مالی گسترده و عمیق به ویژه بازار سرمایه کارآمد ضروری است. تجربه بسیاری از کشورهای صنعتی نشان می دهد که بازارهای مالی خصوصاً بازار سرمایه همپای رشد و توسعه اقتصادی آنها تکامل و گسترش یافته است. مطالعات مختلفی نشان داده است یکی از اثرات مهم آزادسازی بهبود کارایی بازار سرمایه و تخصیص بهینه منابع و سرمایه ها بوده است )زیرکولی2004

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.