بررسی مدیریت آموزشی در مکتب فلسفی رئالیسم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی سیمای مدیریت آموزشی در عصر تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: FEMICT01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر آخوندی

دکتری علوم تربیتی (برنامه ریزی درسی) مدیر گروه رشته آموزش تربیت مربی پیش از دبستان دانشگاه جامع علمی کاربردی بهزیستی استان کرمانشاه

چکیده

امروزه، عصر مدیریت و رهبری است و موفقیت نهادها و سازمان ها تا حد زیادی به کارآیی و اثربخشی مدیریت بستگی دارد. ساخت نظام آموزشی هر کشوری دربرگیرنده ی مجموعه ای از نیازهای سازمان های رسمی آن کشور بوده و عملکرد نظام آموزش و پرورش که مدیران آموزشی اداره آن را بر عهده دارند، نه تنها از نظر پیشرفت اقتصادی و اجتماعی مهم است، بلکه از نظر تأثیری که بر تحرک شغلی و انتظارات دارد، از اهمیت تعیین کنندهای برخوردار است. همچنین آموزش و پرورش، بهترین وسیله، برای ایجاد تغییر ارزش ها و رفتارها به شمار می رود. از اینرو، از آغاز قرن اخیر، هیچ کشوری بدون توسعه در مؤسسات آموزشی و مدیران آموزشی تحصیل کرده و مجرب، مراحل توسعه و پیشرفت را طی نکرده است. رئالیسم فلسفه ای است که مبنای بخش عمده ای از آموزش و پرورش معاصر را تشکیل می دهد . که هدف آن هموار ساختن راه کشف دانش و انتقال و کاربرد آن است که چنین دانشی برای فعلیت بخشیدن به استعدادهای عقلانی بالقوه انسان ضروری است . لکن به نظر می رسد مدیریت آموزشی نیز خود متاثر از دیدگاه های فلسفی مکاتب در خصوص هستی شناسی، شناخت شناسی و ارزش شناسی می باشد. که اگر مدیر آموزشی با ذهن فلسفی خود، موارد مواجه شده محیط آموزشی را در قالب موضوعات ذکر شده مکاتب، با تعمق و خلاقیت واکاوی نماید، چه بسا بتواند ضمن حل و راهگشایی موارد آموزشی مورد نیازش، به افزایش اندوخته های فلسفه مدیریت آموزشی به سهم خود کمک نموده باشد. این مقاله کتابخانه ایی است که که با بررسی کتابها ، به چگونگی ویژگی های مدیران آموزشی و معلمان از دیدگاه تربیتی رئالیسم می پردازیم.

کلیدواژه ها

مدیریت آموزشی ، مبانی تربیتی مکتب رئالیسم ؛ ویزگی مدیران ؛ معلمان ، برنامه درسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.