مطالعه پارامتریک میراگرهای جرمی تنظیم شده اصطکاکی غیر فعال در سازه های در معرض زلزله با در نظر گرفتن اندرکنش خاک- سازه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مهندسی شهرسازی، عمران،معماری
  • کد COI اختصاصی: ICOA01_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سیفی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران

صادق اعتدالی

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی بیرجند، بیرجند، ایران

علی قدس

استادیار گروه مهندسی عمران ،دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، زاهدان، ایران

چکیده

امروزه در زمینه کاهش ارتعاشات نامطلوب وارده بر سازههای مهندسی از میراگرهای جرمی تنظیم شده به طورگسترده ایاستفاده می شود. در سال های اخیر بهره گیری از نیروی اصطکاب برای افزایش کارایی این نوع از ابزارها به منظور بهحداقل رساندن اثرات ناشی از ارتعاشات مورد توجه قرار گرفته است در این راستا نوع جدیدی از میراگرهای جرمی تنظیمشده موسوم به میراگرهای جرمی تنظیم شده اصطکاکی پیشنهاد شده است اثرات اندرکنش خاک- سازه می تواند عکسالعمل سازه را افزایش و یا کاهش دهد که این امر به مشخصه ها و خواص سازه و خاک و حرکت زمین مورد نظر بستگیدارد تنظیم بهینه پارامترهای این نوع از ابزارها تحت تأثیر انواع خاک نقش کلیدی در افزایش کارایی آن ها دارند در اینتحقیق با ا ستفاده از الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات، یک مطالعه پارامتریک بر روی سازه های در معرض زلزله مجهزبه این نوع از ابزارها تحت اندرکنش خاک- سازه انجام شده ا ست. نتایج نشان می دهند که سیستم های PF-TMDنسبت به سیستم های TMD معادل خود عملکرد مطلوبتری را در کاهش پاسخ سازه فراهم می آورند با افزایش نسبتجرمی TMD و PF-TMD (تا حد مشخصی) کاهش بیشتری در جابجایی بام حاصل می شود با افزایش مقدار نسبتجرم، مقدار بهینه ضریب ا صطکاب کاهش می یابد، در نتیجه مقدار نیروی ا صطکاب کاهش می یابد و پا سخ سیستمافزایش می یابد و بالعکس در نسبت های جرمی کم در صورت نادیده گرافتن اثرات اندرکنش خاک برای سازه، مقدارپاسخ سیستم کاهش می یابد، اما با درنظر گراتن اندرکنش خاک- سازه در نسبت های جرمی کم با افزایش ضریباصطکاب، پاسخ سیستم افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

میراگر جرمی تنظیم شده، میراگر جرمی تنظیم شده اصطکاکی، الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات، مطالعه پارامتریک، اندرکنش خاک- سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.