نقش مدیریت زیر ساختهای صنعت گردشگری بخشی های ( دولتی و خصوصی) در توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین سمینار علمی تخصصی جاذبه ها و دافعه های گردشگری آذربایجان شرقی
  • کد COI اختصاصی: SAREBANAN01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بشیر بیک بابایی

استاد یار دانشگاه آزاد ملکان – تبریز، ایران

ام البنین توپا نم ساوی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد چالوس و دانشجوی دکتری جغرافیا برنامه ریزی شهری مرند ، ایران

نیکو ابهری

دانشجوی دکتری جغرافیای برنامه ریزی شهری مرند ،ایران

چکیده

مدیریت کلان و متخصص در صنعت گردشگری حرف اول را می زند وباید فرصت ها را در کشور شناسائی کرده و آنها را در طرح جامع گردشگری بگنجاند و زمینه توسعه ی زیر ساختهای نرم مانند آموزش ، فرهنگ و ایجاد امنیت را در کشور گسترش دهد.در صنعت گردشگری بخش های دولتی و خصوصی مکمل یکدیگرهستند و عدم وجود یکی از آنها باعث بروز ناکارآمدی دیگری میشود.بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری ، ایران رتبه 10جاذبه های باستانی و تاریخی ورتبه 5 جاذبه های طبیعی را داراست با این وجود از لحاظ بهره برداری از این منابع در جایگاه مطلوبی قرار نگرفته است. در حالی که سهم ایران با وجود رتبه ممتازش در جاذبه های جهانگردی از درآمد گردشگری جهان حتی به یک درصدهم نمی رسد.هدف این پژوهش ،بررسی عوامل موثر بر صنعت گردشگری و نقش زیرساختها ی گردشگری به عنوان عاملی مهم درتوسعه پایدار این صنعت می باشد.روش جمع آوری داده هاو تحلیل اطلاعات مورد نیاز نیز بیشتر اسنادی ،تحلیلی و پیمایشی است.یافته های تحقیق حاکی از آن است که ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود و داشتن آب و هوای مطبوع و دلپذیر و بهره مندی از چشم اندازهای طبیعی و آثار باستانی بی نظیر ،ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطب های بزرگ گردشگری را داراست و دولت باید زمینه سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران خصوصی باز گزارد و با انجام سرمایه گذاری های بلند مدت در توسعه صنعت گردشگری ، زمینه های جذب گردشگر و بالطبع درآمدزایی به کشور را مهیا سازد.

کلیدواژه ها

مدیریت، گردشگری ، زیرساخت ها ، توسعه پایدار، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.