ارزیابی توان اکولوژیکی شهرستان کلیبر به منظور توسعه توریسم با استفاده از GIS

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین سمینار علمی تخصصی جاذبه ها و دافعه های گردشگری آذربایجان شرقی
  • کد COI اختصاصی: SAREBANAN01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1042
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام روستایی

استاد گروه ژئومورفولوژی، دانشگاه تبریز

مجتبی پیرنظر

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تبریز

سیدحافظ هاشمی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تبریز

ندا موسوی کجاباد

دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور و GIS، دانشگاه تبریز

چکیده

هدف از مطالعات محیطی، دستیابی به نظام های برنامه ریزی استفاده از سرزمین جهت تعیین نیازهای اصلی،تعیین کاربریها و ارزیابی توان محیطی اعم از محیط طبیعی و انسانی و بهره برداری متناسب از توانمندی هایمحیط است. در این پژوهش هدف، شناخت توان های محیط و ارزیابی آنها جهت توسعه ی توریسم درشهرستان کلیبر می باشد. کاربری گردشگری در محیط بسته و باز توسط گردشگران دنبال می شود. تمامی اینگونه تفریحات تحت عنوان تفرج مطرح می شوند . انوع تفرج عبارتند از تفرج متمرکز که شامل آن دسته ازتفرج هاست که نیاز به توسعه دارند مانند شنا و اسکی و تفرج گسترده که شامل آن دسته از تفرج هاست که نیازبه توسعه ندارند مانند کوهنوردی و یا به توسعه اندک نیاز دارند مانند ماهیگیری. نتایج این بررسی نشان می-دهد که محدوده های پایین دست و میانی شهرستان، قابلیت و توان بهتری برای توسعه ی گردشگری از خودنشان می دهند. این مناطق برای توسعهی تفرج گسترده و یا تفرج متمرکز از توان خوبی برخوردار است و اکثرروستاها دارای توانمندی برای توسعه ی نوعی از اشکال گردشگری فوق هستند، اما تفرج گسترده نقش بسزاییدر منطقه میتواند ایفا کند و مسئولین باید امکانات مربوط به تفرج گسترده را فراهم کنند تا منطقه ی موردنظر ازهر جهت قابل توجه توریسمها شود. ضمناً تعداد 10 روستا در طبقه یک تفرج متمرکز، 19 روستا در طبقه دوتفرج متمرکز، 44 روستا در طبقه یک تفرج گسترده و 53 روستا در طبقه دو تفرج گسترده قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

ارزیابی توان اکولوژیکی، تفرج گسترده و متمرکز، سیستم اطلاعات جغرافیایی، شهرستان کلیبر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.