بررسی تاثیرات معماری بی هویت بر فرهنگ واسایش ورفاه اجتماعی (نمونه موردی: اقلیم گرم ومرطوب،شهر بندر امام خمینی)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس سالانه علمی - تخصصی عمران، معماری، شهرسازی و علوم جغرافیا در ایران باستان و معاصر
- کد COI اختصاصی: SCEAUG01_093
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 759
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری
دکتری تخصصی معماری،عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد ماهشهر
چکیده
فقط با کمی توجه به پیرامون خود وبا نگاهی اجمالی به شهرهای امروز کشور می توان وجود یک ناهمگونی بزرگ در نماهای شهری را به سرعت دریافت کرد. نوعی بی ثباتی و بلا تکلیفی در پارامترهای فرهنگی –سنتی و اجتماعی در چهره ی تمام شهرها پدیدار می باشد . مولفه هایی چون خوانایی ،نمایانی ،ادراک ذهنی ،تداوم وزیبایی شناسی بصری را در هیچ یک از شهرهای معاصر نمی توان یکجا مشاهده کرد.همچنین عدم رعایت مقوله ی محرمیت وبی توجهی به آن در طراحی های امروزه مجتمع ها وخانه های مسکونی مشکلات عدبده ای را برای ساکنین شهرها به وجود آورده است که طی این تحقیق به آن ها پرداخته خواهد شد.این عدم هماهنگی و از هم گسیختگی ،شمال کشور ،مرکز وتا جنوب آن را فراگرفته است و ما شاهد ساخت وساز ساختمان ها و بناهای مسکونی به یک سبک وسیاق در اقلیم ها و مناطق مختلف کشور هستیم. یعنی پلان و نقشه ی خانه ای در شمال کشور به همان نحو در جنوب کشور هم اجرا و ساخته میگردد. در این پژوهش ابتدا به ویژگی های معماری بومی مناطق گرم ومرطوب پرداخته می شود وسپس در مورد معضلات ناشی از نادیده گرفتن معماری بومی وهمساز با اقلیم در بافت گرم ومرطوب پرداخته می شود، پس از آن مشکلات ومعضلات ناشی از آپارتمان نشینی که ره آورد فرهنگ غرب می باشد و این روزها دامنگیر مردم در سراسر کشور شده علی الخصوص در بخش مسکونی بندر امام خمینی که به عنوان نمونه موردی در این پژوهش به آن اشاره می شود و واقع در اقلیم گرم ومرطوب می باشد صحبت می شود ودر آخر به چند راه کار برای عبور از این مشکلات ویا به حداقل رساندن آنها اشاره میگردد .کلیدواژه ها
منطقه ی گرم ومرطوب ،معماری بومی ، معماری بی هویت ،آسایش ،آپارتمان نشینیمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.