نقش مدیریت شهری در توسعه فضای سبز شهری با رویکرد درآمد زایی(مورد مطالعه: منطقه19 شهر تهران)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس سالانه علمی - تخصصی عمران، معماری، شهرسازی و علوم جغرافیا در ایران باستان و معاصر
  • کد COI اختصاصی: SCEAUG01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1639
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید رجبی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری

حسن مهدی خانی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری

پریسا قاسمی جمال

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر

داریوش سجودی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری

چکیده

شناسایی و حرکت به سمت منابع پایدار را می توان یکی از دغدغه های اصلی مدیران شهری دانست. با توجه به طرح سیاست خودکفایی شهرداری ها در قالب نظام کلان اقتصادی در سال ۱۳۶۲، ناپایداری نظام درآمدی شهرداری شدت گرفت و با کم رنگ شدن کمک های دولت به شهرداری، ناچار به متوسل شدن به منابع درآمدی ناپایدار مانند درآمدهای ناشی از ساخت و ساز (شامل عوارض بر ساختمان ها و اراضی، پروانه های ساختمانی، تراکم و تفکیک زمین، حذف پارکینگ و جز آن) شدند. از آنجا که مهمترین منبع درآمدی شهرداری را درآمدهای ناشی از ساخت و ساز و جز آن تشکیل می دهد، در صورت بروز بحران در بخش ساخت و ساز، شهرداری با بحران های مالی متوجه شده و بی تردید تکیه بر این گونه درآمدهای ناپایدار خاستگاه بحران مالی برای شهرداری خواهد بود. پس باتوجه به اهمیت موضوع هدف اصلی پژوهش حاضر تأمین منابع مالی پایدار در شهرداری ها، با تاکید بر کاربری فضای سبز شهری با روش توصیفی- تحلیلی می باشد. برای رسیدن به این هدف مسایل مربوط به فضای سبز، ویژگی ها و کارکردهای آن مورد بررسی قرار گرفت و سپس درآمدزایی از طریق این بخش پرداخته شد، نتایج پژوهش نشان می دهد با برنامه ریزی دقیق و کارآمد در کاربری فضای سبز شهری می توان منجر به تامین درآمد در شهرداری ها شد.

کلیدواژه ها

درآمد پایدار، فضای سبز شهری، شهرداری ها، شهرداری منطقه19

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.