جامعه شناسی ادبیات غنایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی ادبیات غنایی
  • کد COI اختصاصی: LYRICLIT01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه موسوی ساداتی

دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

چکیده

ما گمشده ها و کمبود های خود را در هنر می جوییم و از طریق آن محدودیت خود را تبدیل به پهناور میکنیم در یک آن زندگیحقیر روزمره و تنگ و ننگ هایش گستردگی قرون به خود میگیرند. و وقتی جامعه بسته باشد و آزادی فکر مقید و در فشار ، موجبمی گردد که مسائل اجتماعی درقالب رمان نویسی ، شعر ، طنز ، موسیقی و حتی نقاشی متجلی گردند و تلطیف یافته و با روح بشر عجین گردند.دراین پژوهش چگونگی رابطه ادبیات غنایی با جامعه شناسی تبیین شده است و مسائلی که بشر امروزی را می تواند حداقل از درونارضا نماید مورد مداقه قرار گرفته و درکتاب خسرو و شیرین نظامی که نمونه اعلای ادبیات غنایی است موارد مطرح شده در جامعهشناسی با استفاده ازمنابع مختلف بررسی شده و این نتیجه حاصل گردیده که این کتاب سرشاراز مسائل عمیق عقیدتی، عشقی و روابطفردی و اجتماعی عقاید و آداب مختلف ایرانیان در زمان ساسانیان و زمان مؤلف میباشد که بشرامروزی برای رسیدن به آرامش و جامعهسالم و ایده آل بی نیاز از این آثار نمی باشد.

کلیدواژه ها

جامعه شناسی، ادبیات غنایی، نظامی، خسروشیرین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.