تحلیل بلاغی وطن سروده های شاعران سبک هندی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: همایش ملی ادبیات غنایی
  • کد COI اختصاصی: LYRICLIT01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 904
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ماهر

دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

مرتضی رشیدی اشجردی

استاد یار گروه زبان و ادبیات فارسی،واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

ایران در عصر صفوی به ثبات سیاسی رسید و مرزهای جغرافیایی خود را بویژه در دوران پادشاهی شاه عباس گسترش داد. اینگسترش سبب آغاز روابط سیاسی، مبادلات فرهنگی و توسعه روابط ادبی با سرزمین های دور و نزدیک شد.ایرانیان و هندیان به دلیلمشترکات فرهنگی بسیار، تأثیرات متقابلی بر یکدیگر داشتند. روابط فرهنگی، سیاسی و ادبی بین دو کشور در دوره صفوی به گونه ایگردید که رشته های کهن این مبادلات استوارتر شد و عمق بیشتری یافت.عدم توجه کافی پادشاهان سلسله صفوی به سخنوران و شاعران و وجود دربارهای ادبی و علمی در هند، سبب گردید شاعران برایعرضه هنر خود به دنبال پناهگاه امنی بگردند و البته هندوستان به سبب سابقه کهن زبانی و فرهنگی و وجود امکانات درخور بهترینجایگاه تجلی هنر شاعران ایرانی شد. پادشاهان هندوستان این شاعران را در سایه حمایت و تکریم خود قرار دادند و هر یک به سهمخویش در بسط زبان و ادبیات فارسی کوشیدند.این مهاجرت ها سبب بروز احساسات شاعران نسبت به وطن (ایران) و غربت (هند) در قالب مضمون ها و معنی های باریک در لفظاندک که از خصوصیات سبک هندی است، گردید. در این تحقیق در پی بررسی تصویر بلاغی وطن و غربت از دیدگاه تعدادی ازین شاعرانبرجسته مهاجر در دوره صفوی هستیم.

کلیدواژه ها

ایران، هند، وطن، غربت، سبک هندی، وطن سروده، بلاغت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.