بازتاب عواطف و احساسات شاعرانه در ادبیات تفننی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی ادبیات غنایی
- کد COI اختصاصی: LYRICLIT01_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2436
نویسندگان
استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران
دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده
موضوع مقاله ی حاضر، بازتاب عواطف و احساسات شاعرانه در ادبیات تفننی است. این نوع ادبی، به عنوان بخشی از ادبیات غناییمحسوب می گردد. درون مایه های طنز، هجو، هزل، شهرآشوب و غیره که همگی زیرمجموعه ی این نوع ادبی هستند، به گونه ای دربردارنده-ی احساسات و عواطف شاعر و گوینده می باشند. هرکدام از این موضوعات و مضامین شعری،گویای بخشی از تراوشهای درونی و ضمیرناخوآگاه و یا خودآگاه شاعر هستند که به ژانرهای مختلفی، دردها و آلام اجتماع و جامعه ی فاسد زمان شاعر را بازگومی کنند. اینمضامین اگرچه به ظاهر تفننی و سرگرم کننده محسوب می شوند، اما درمعنا گویای مفاهیم اخلاقی و اجتماعی هستند. همان نقشی کهاخلاقیات و اجتماعیات در ادب فارسی ایفا میکنند، ادبیات تفننی هم در نوع خود به همان نقش می پردازد. در نگارش مقاله ، ضمن بیاناهمیت و ویژگی های ادب غنایی و تفننی، نوع نگرش شاعرانه و عواطف گوینده و شاعر در مورد هریک از مقوله های ادب تفننی بیان شدهاست. نتایج حاصل از نگارش مقاله نشان می دهد که شاعران در ادبیات تفننی نیز قادرند احساسات خود را، بازگو و نکات اخلاقی واجتماعی را بیان کنند.کلیدواژه ها
ادبیات تفننی، عواطف، ادبیات غنایی، بازتابمقالات مرتبط جدید
- نقد با رویکرد روان شناختی قتل جعفر برمکی بر مبنای روایت بیهقی با تاکید بر آرای فروید و آدلر
- تشابه میان رشته ای بنای ماندگار بیهقی و اکسپوی جهانی
- متن داستان حسنک وزیر، میدان تجلی مبانی اعتقادی بیهقی
- واکاوی داستان «امیر حسنک وزیر»از دیدگاه ادبیات کارآگاهی
- تحلیل محتوای متون نثر فارسی در کتاب های ادبیات فارسی متوسطه اول
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.