پاسخ عملکردی استویا Stevia rebaudiana Bertoni به هورمون های گیاهی و تنش شوری Nacl
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین کنگره ملی توسعه و ترویج مهندسی کشاورزی و علوم خاک ایران
- کد COI اختصاصی: ISCONF02_116
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 949
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد تهران
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه شاهد تهران
استادیار، گروه علوم خاک، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
چکیده
به منظور بررسی عکس العمل گیاه دارویی استویا رقم شیرین به منابع هورمونی در مراحل اولیه جوانه زنی و همچنین بررسی عکس العمل این گیاه به ترکیب های برتر هورمونی در محیط شور و در مرحله گیاهچه، آزمایشی در دو مرحله در دانشگاه شاهد و در سال 1394 انجام شد. آزمایش اول بصورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی CRD در آزمایشگاه علوم و تکنولوژی بذر دانشگاه شاهد و در3 تکرار انجام شد. تیمارهای اعمال شده در این مرحله شامل ایندول-3- استیک اسید IAA با مقادیر صفر،0/1،0/5،1،1/5 میلیگرم بر لیتر و تتراهیدروپیرانیل بنزیل آدنین PBA با مقادیر صفر،0/5،1،1/5،2 میلی گرم بر لیتر بود. آزمایش دوم بصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی RCBD در 3 تکرار انجام گرفت. تیمارهای این مرحله شامل دو تیمار هورمونی mg/lIAA 0/1 و( 0/1+1/5 mg/L )IAA+PBA از مرحله اول و عامل شوری نمک Nacl در 4 سطح 0،40،80و120 میلی مولار اعمال شد. نتایج نشان داد که ترکیب تیماری IAA+PBA 1/5+1 mg/L منجر به بیشترین درصد جوانه زنی گردید 0/1 میلیگرم بر لیتر اکسین کمترین MGT را با میانگین 3/07 روز و بیشترین ضریب جوانهزنی با میانگین 32 را نشان داد. با افزایش شوری محتوای پرولین و قندهای محلول افزایش و بیوماس کل کاهش معنیداری یافت. به طور کلی تاثیر هورمون اکسین بر ویژگی های جوانه زنی بذرهای استویا نسبت به سیتوکینین برتر بود بخصوص غلظت 0/1 میلیگرم بر لیتر آن، که قابل توصیه است برای رسیدن به درصد جوانه زنی بیشتر ترکیب تیماری IAA+PBA 1/5+1 mg/L را میتوان پیشنهاد کرد. در مرحله گیاهچه نیز 0/1 میلیگرم بر لیتر اکسین نسبت به ترکیب آن با سیتوکینین، چه در حضور شوری و چه به تنهایی افزایش در صفات را نشان دادکلیدواژه ها
اکسین، بیوماس، پرولین، سیتوکینین، درصد جوانه زنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.