بررسی نظام سلسله مراتب ورودی در مدارس تاریخی شهر شیراز
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: GPACONF04_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 703
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز
دانش آموخته ی کارشناسی معماری دانشگاه شیراز
چکیده
اصل سلسله مراتب یعنی ساماندهی و ترکیب فضاها و عناصر بر اساس برخی از خصوصیات کالبدی یا کارکردی آنها که موجب پدید آمدن سلسله مراتبی در نحوه قرار گیری یا استفاده یا مشاهده عناصر شود. یکی از کارکردهای فضای ورودی اتصال فضاهای درونی یک مجموعه با فضاهای بیرون از آن است. سایر کارکردها و فعالیتها از جمله تغییر مسیر، توقف، انتظار ورود به فضای داخلی نیز هر کدام اجزای متناسب با خصوصیات خود دارند. سلسله مراتب موجود بین این فعالیتها موجب شده است که بین اجزا یا جزء فضاهای آنها نیز سلسله مراتبی وجود داشته باشد تا کارکرد فضاهای ورودی به بهترین شکل ممکن صورت پذیرد. در پژوهش حاضر به روش مطالعه ی تطبیقی و پژوهش موردی به بررسی سلسله مراتب ورودی در کلیه مدارس تاریخی موجود در شیراز پرداخته شده است تا اولاً نظام و اجزای آن مورد شناسایی قرارگیرد ثانیاً نوع فضای ورودی در ارتباط با موقعیت قرارگیری و رفتاری هر کدام از مدارس، مورد تجزیه تحلیل قرارگیرد. در نهایت چنین نتیجه می شود که علیرغم وجود اصل سلسله مراتب و محرمیت در همه ی نمونه های برداشت شده، نمود و تجلی اثر سلسله مراتب در هر یک از مدارس با توجه به تنوع ویژگی های کاربردی، رفتاری و موقعیتی آنها تفاوت های جالب توجهی داردکلیدواژه ها
سلسله مراتب، ورودی، مدارس تاریخی، شیرازمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.