بررسی اقلیم گردشگری شهر اصفهان با استفاده از شاخص های زیست اقلیمی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره علمی پژوهشی افق های نوین در حوزه مهندسی عمران، معماری، فرهنگ و مدیریت شهری ایران
- کد COI اختصاصی: UMCONF03_054
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1002
نویسندگان
کارشناسی ارشد رشته آب وهواشناسی-دانشگاه یزد
عضو هیئت علمی گروه جغرافیا-دانشگاه یزد
کارشناسی ارشد رشته آب وهواشناسی-دانشگاه یزد
کارشناسی ارشد رشته هیدروژئومورفولوژی- دانشگاه یزد
چکیده
شناخت پتانسیل های طبیعی، به عنوان بستر فعالیت های انسانی پایه و اساس غالب برنامه ریزی های محیطی و آمایش سرزمین راتشکیل می دهد. در این راستا ویژگی های اقلیمی و عناصر غالب آن درپراکندگی فضایی و شکل گیری رفتار محیطی جوامع انسانی نقشتعیین کننده ای ایفا می کنند تا آنجا که امروزه مطالعات و بررسی های بیوکلیمای انسانی، پایه و اساس برنامه ریزی های شهری، عمرانی،سکونتگاهی، معماری، جهانگردی و غیره است .هوا به عنوان شرایط زودگذر جوی و اقلیم به عنوان هوای غالب یک منطقه، می تواند بهعنوان یک شاخص محلی برای جذابیت منطقه و همچنین بر روی فعالیت های دورهای، ساختارها و کارکردها و آسایش گردشگران اثرگذارباشد؛ لذا بررسی زیست اقلیم مناطق، این امکان را به گردشگران میدهد که با آگاهی از ویژگی های اقلیمی مناطق، نقاط مورد نظر خود رااز نقطه نظر اقلیم آسایش در فصل های مشخص سال انتخاب و مورد بررسی قرار دهند. در این پژوهش با استفاده از شاخصهای زیست اقلیمیبیکر (CPI) ، عدم آسایش (HU) و شاخص دما- رطوبت تام (THI) ، اقلیم گردشگری شهرستان اصفهان مورد ارزیابی قرارگرفته است. جهتمحاسبه هر یک از شاخص های یاد شده در مقیاس زمانی ماهانه، از پارامترهای دما، رطوبت نسبی، باد و فشار بخار آب ایستگاه سینوپتیکاصفهان طی سالهای 1951 تا 2010 استفاده گردیده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در شاخص بیکر ماه های آوریل، می، اکتبر،نوامبر، دسامبر دارای شرایط ملایم و مطبوع و مناسب برای گردشگری است.در شاخص دما- رطوبت تام، چهار ماه از سال یعنی ماه هایآوریل، می، سپتامبر و اکتبر دارای شرایط اقلیمی آسایش و مناسب برای گردشگری است. در شاخص عدم آسایش نیز هیچ کدام از ماه هایسال شرایط عدم آسایش را ندارند.کلیدواژه ها
اقلیم گردشگری، شاخص بیکر، عدم آسایش، دما - رطوبت تام، اصفهانمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.