نقش انعطاف پذیری مدارس درارتقاء خلاقیت کودکان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در علوم،مهندسی و فناوری با محوریت پژوھشھای نیاز محور
- کد COI اختصاصی: ICMRS01_515
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3554
نویسندگان
دانشجوی کاشناسی ارشد معماری، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار گروه معماری، واحد تهران شرق، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
آموزش و پرورش زیر بناى ساخت جامعه سالم است و کودکان تاثیرپذیرترین قشر جامعه هستند. ارتقای سطح کنجکاوی، خلاقیت و توانایی یادگیری کودک با استفاده از بهینه سازی عناصر تاثیرگذاری از محیط از قبیل فرم، فضا و رنگ از دغدغه های مشترک امروز روانشاسان و معماران تلقی می شود. همچنین نیاز به انعطاف پذیری در فضاهای آموزشی یکی از معیارهای اساسی در برنامه ریزی و طراحی فضاهای آموزشی می باشد. از آنجایی که ماهیت دوران کودکی، بازی و اکتشاف است و کودک دوست دارد کنجکاوی و کاوش را همراه با بازی در دنیای خود انجام دهد، بنابراین محیط اطرافش باید حس کنجکاوی او را برانگیزد.چنین قابلیتی نیاز مند انعطاف پذیری محیط است.همچنین طراحی فضای مدزسه باید به گونه ای باشد که حالتی مثل ادامه خانه را برای بچه ها داشته باشد تا بچه ها در آن احساس آرامش داشته باشند، این عامل باعث می شود آنها به محیط مدرسه جذب شوند. تحقیق حاضر به بررسی ویژگی های نظام آموزشی نوین و طرح ویژگی های کالبدی آن با رویکرد انعطافپذیری که به لزوم آن اشاره گردید، می پردازد.تاثیر ویژگی های کمی و کیفی مناسب از دیدگاه روانشناسی و معماری می تواند محیط آموزش را طوری برای بچه ها فراهم کند که زمینه را برای رشد و بروز استعدادها و خلاقیت های کودکان فراهم کند. در این پژوهش به بررسی ویژگی های معماری فضاهای آموزشی، و ویژگی های روانشناسی مانند کودک محوری ، کنترل پذیری ، امنیت محوری و اجتماع پذیری را برای طراحی فضاهای آموزشی انعطاف پذیر پرداخته می شود.کلیدواژه ها
مدرسه ، کودکان ، خلاقیت ، انعطاف پذیرمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.